Manus van Alles Festival 2010 Maastricht

Zondag 27 juni 2010 vindt in Maastricht de tiende editie plaats van het gratis multiculturele festival Manus van Alles (2015: klik hier), met van 10.30 tot 19.00 uur vier podia muziek en dans, 32 groepen, 319 artiesten uit 21 landen en ruim 15.000 bezoekers. Het gratis festival staat nationaal en Euregionaal bekend om zijn aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance. Er zijn kinderactiviteiten, ritjes op kamelen, een culturele wereldmarkt met 40 kramen, een braderie met 100 kramen en veel muziek en dans. Dit jaar telt zes opvallende blikvangers: een Ghanese percussieband, Surinaamse indianendansen, Nepalese dans en muziek, Caribische steeldrums, Nigeriaanse salsa en reggae en Moluks/Indische muziek (bron: persbericht).

De in Nederland wonende Ghanese popster Friction komt, net als Lions of Africa, een Senagalese groep die op tournee is in Europa en de Nederlandse bluesgitarist Joep Pelt. Bantu Continua Uhuru Consciousness brengt het originele straatgeluid van Soweto naar Maastricht. La Compagnie Bina Africa laat uiteenlopende culturen samengaan met 14 dansers en 7 percussionisten uit verschillende Afrikaanse landen, België en Nederland. Willy’s Caribbean Steelband tovert muziek uit zijn olievaten. Ook de jongste steelband van Nederland staat op het programma: Bijlmer Steelband Kids, met wortels in Ghana, Suriname en Antillen.

Manus van Alles presenteert ook danscultuur van jongeren: street- en breakdance door zeven groepen van Kumulus Maastricht. Twee groepen zijn gekwalificeerd voor het WK hiphop in Las Vegas. De naam zegt het al, dit festival programmeert van alles om mensen en culturen samen te brengen. Dus ook traditionele folklore met onder andere Afrikaanse, Indiase en Poolse dansen; gecombineerd met Maastrichtse ambiance van o.a. Fabrizio, Erwin en accordeonvirtuozen met Franse musette. Zoals altijd staan er ook kleurrijke presentaties en optredens van buurtbewoners op het programma, want het festival is diep verankerd in de krachtwijk Wittevrouwenveld achter het treinstation van Maastricht.

Lees ook:Manus van Alles Festival Maastricht
Lees ook:Manus van Alles Festival mixt multicultuur met Maastrichtse ambiance
Lees ook:Manus van Alles festival Maastricht, zondag 26 juni
Lees ook:Kwakoe Zomer Festival Amsterdam
Lees ook:Daughters of Africa toert door het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>