Parade 2009 in Amsterdam

Vrijdag 31 juli 2009 opent theaterfestival de Parade om 17.30 uur op de plek waar het ooit begon: het Martin Luther King Park in Amsterdam, vlak bij de Utrechtsebrug bij binnenkomst van de stad (editie 2012: klik hier). Tot en met zondag 16 augustus zijn er meer dan 60 voorstellingen met muziek, theater, dans, film en beeldende kunst. Met theatertenten, fonteintenten, eettentjes met terrassen en de antieke zweefmolen heeft de Parade iets van een nostalgische kermis. Iedere dag kunnen kinderen vanaf 15.00 uur terecht op de Kinderparade. Tot 01.00 uur kan iedereen genieten van de speciale Parade voorstellingen die drie tot veertig minuten duren. Op vrijdag en zaterdag is de Parade tot 02.00 uur. Parkeren in de buurt is niet mogelijk.

 

In Amsterdam komen ook nieuwe voorstellingen, zoals de absurde muziektheaterproductie ‘Bist du bei mir’, over een hotel tijdens een plaatselijk zangconcours en ‘Sneeuwwitje van Oranje’, een sprookje met liedjes, dwergen en een man in een jurk. De Parade sluit 16 augustus als altijd af met een groots gala. Het theaterfestival is voortgekomen uit de Boulevard of Broken Dreams, dat tussen 1984 en 1987 iedere zomer op het Museumplein stond. De medewerkers van de Parade overnachten op een geïmproviseerde camping. Gerenommeerde Parade-acts in het verleden waren onder andere: Loes Luca met Nenette et les Zezettes, Orkater, Van Houts en De Kets, Hendrik Jan de Stuntman en Ellen ten Damme. De beste voorstelling van elk seizoen wordt elk jaar bekroond met ‘de Mus’.

Lees ook:Parade 2011 in Amsterdam
Lees ook:De Parade verhuist van Den Haag naar Utrecht
Lees ook:Parade verhuist van Den Haag naar Utrecht
Lees ook:De Parade strijkt neer in Amsterdam
Lees ook:Parade 2015 verhuist van Rotterdam naar Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>