Leonard Cohen treedt op in Ahoy

Poplegende Leonard Cohen is maandag 3 november 2008 terug in Nederland voor een concert in Ahoy Rotterdam.  Zaterdag 12 juli trad hij voor het eerst in 15 jaar in ons land op: in het Westerpark in Amsterdam. Toen de 73-jarige Amerikaanse zanger terugkwam met de toegift ‘I tried to leave you’, hielden de toeschouwers de adem in: bang dat Cohen daarmee zijn laatste minuten op een Nederlands podium aankondigde. Niet dus: maandag is hij er weer, met zijn fantastische band in Sportpaleis Ahoy.

Leonard Cohen geldt voor velen als één van de grootheden uit de moderne muziekgeschiedenis, met hits als ‘So long, Marianne’ en ‘Susanne’. Hij groeide op in het Canadese Montreal, studeerde letteren en brak in 1971 in Nederland door met zijn derde album ‘Songs of Love and Hate’. Hij is beroemd om zijn  melancholische stem en  ingetogen luisternummers. Veel van zijn nummers zijn bekend in uitvoeringen van andere artiesten. Het concert is uitverkocht en begint om 20.00 uur.

 

 

Lees ook:Leonard Cohen treedt op in Amsterdam
Lees ook:k.d. lang in RAI Amsterdam
Lees ook:Concert Bryan Adams in Rotterdam
Lees ook:Keane treedt op in Ahoy
Lees ook:Tom Jones in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>