Kinderboekenweek in het teken van poëzie

Vandaag begon de Kinderboekenweek, die duurt tot en met zaterdag 11 oktober 2008 (editie 2012: klik hier). In scholen, bibliotheken en boekwinkels vinden allerlei activiteiten plaats rond kinderboeken. Het thema van dit jaar is poëzie, met het motto ‘Zinnenverzinzin’, de titel van het gedicht dat Joke van Leeuwen speciaal voor deze week schreef. De hele week reizen schrijvers door het land om over hun boeken te vertellen en eruit voor te lezen. Dit jaar zijn er veel gedichten, versjes en rijmpjes te horen. Zoals ieder jaar is er een speciaal Kinderboekenweekgeschenk: ‘Vlammen’ van Hans Hagen. Bij besteding van minimaal tien euro aan kinderboeken is het gratis.

 

 

Kinderen tot en met 11 jaar, die dit boek kunnen tonen, mogen gratis met de trein (2e klas; de NS is hoofdsponsor). Gisteravond werd de week feestelijk geopend met het Kinderboekenbal voor schrijvers van kinderboeken. Op deze avond wordt de Gouden Griffel uitgereikt: de jaarlijkse prijs voor het mooiste Nederlandstalige kinderboek. Die ging naar ‘Kinderen van Amsterdam’ van Jan Paul Schutten. Daarnaast werden ook zilveren griffels uitgereikt (zie website). Voor de mooiste illustraties in kinderboeken wordt jaarlijks de Gouden (en zilveren) Penselen uitgereikt. Dit jaar ging het Gouden Penseel 2008 naar ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons. Van 1 tot en met 26 oktober hangen de  kinderboekillustraties in het Rijksmuseum van Amsterdam.

Lees ook:Kinderboekenweek 2011 van start
Lees ook:Kinderboekenweek 2010
Lees ook:Kinderboekenweek 2013 van start
Lees ook:Kinderboekenweek 2014 van start
Lees ook:Kinderboekenweek 2015 begint dinsdag 6 oktober met Kinderboekenbal in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kinderboekenweek in het teken van poëzie

  1. Pingback: Floddertje als familievoorstelling | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>