Vlamingen winnen Leids Cabaret Festival

De Vlaming Iwein Segers en het Vlaamse duo ‘Ter Bescherming van de Jeugd’ hebben zaterdag de prijzen van het Leids Cabaret Festival 2008 gewonnen. De jury riep het Vlaamse duo uit tot winnaar, terwijl Segers de publieksprijs kreeg. Volgens de jury is het duo Tim en Dries ‘een duo in wording, waar de één uitbundig visueel en de ander sterk in tekst is’. De jury vond Iwein Segers ‘onvoldoende samenhangend in tekst en gebaar’.         


In januari vonden de selecties plaats. Na twee voorrondes op maandag en dinsdag en de halve finale op donderdag vond de finale op zaterdag 16 februari plaats. Derde finalist was de Nederlands/Italiaanse Veronique Soldano. De voorrondes, halve finale en finale vonden in de Leidse Schouwburg plaats. Het VARA Leids Cabaret Festival beleefde haar 30-jarig jubileum. Het evenement is hét podium voor aanstormend jong cabarettalent. Tal van cabaretiers die nu succes hebben, begonnen hun carrière op het festival. Winnaars waren onder andere Najib Amhali, Lebbis & Jansen, Sanne Wallis de Vries, Javier Guzman en Zak & As (met Erik van Muiswinkel).


De VARA besteedt op zondag 17 februari uitgebreid aandacht aan het festival in radioprogramma ‘Het Circus Jeroen Bosch’, dat elke zondag van 20.00 tot 23.00 uur wordt uitgezonden op radio 2. De drie finalisten, inclusief de kersverse winnaar, komen op bezoek in de studio en geven een toelichting op de leukste fragmenten van de finaleavond. Het Leidsch Dagblad hield een enquête onder de lezers: wie is ‘winnaar der winnaars’ van het festival sinds 1978, toen het voor het eerst plaatsvond. De uitslag werd een nek aan nekrace: 1. Najib Amhali 2. Sanne Wallis de Vries 3. Kees Torn 4. Micha Wertheim & Zak & As.

Lees ook:Finalisten Leids Cabaret Festival bekend
Lees ook:Gijs van Rhijn winnaar Leids Cabaret Festival
Lees ook:Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2014 bekend
Lees ook:Dertig jaar Leids Cabaret Festival
Lees ook:VARA Leids Cabaret Festival 2016: voorronden, halve finale en finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>