Riddertoernooi Slot Loevenstein

Slot Loevestein bestaat dit jaar 650 jaar. Zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2011, aan he tbegin va nde herfstvakantie, is het eeuwenoude kasteel het domein van ridders en jonkvrouwen, tijdens het Riddertoernooi, dat ridder Frederic Zoon uitroept. De ridders trekken beide dagen ten strijde van 12.00 tot 17.00 uur. Er is een kampement van de Orde der Noordewind, doorlopend te bekijken, met demonstraties zwaardvechten en ridderworkhops.

Daarnaast zijn er demonstraties boogschieten, Middeleeuwse spelen, handelaren en ambachten. Jonkvrouwen vertellen hun verhalen en er is een kinder-riddertoernooi, een workshop tin gieten en een goochelaar. Alles wordt opgeluisterd door middeleeuwse muziek, dans en verhalen. De taveerne serveert middeleeuwse lekkernijen.

Lees ook:Middeleeuws midwinterfeest Voorthuizen
Lees ook:Riddertoernooi kasteel Hoensbroek
Lees ook:Rijswijk in de ban van Gothic & Fantasy
Lees ook:Riddertoernooi en roofvogelshows in Archeon
Lees ook:Fantastic in Amsterdamse Bos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>