Deventer Dickens Festijn 2010

Zaterdag 18 en zondag 19 december 2010 beleeft Deventer de 20e editie van het jaarlijkse Dickens Festijn: beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur (editie 2012: klik hier). De 19e eeuw van de Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870) herleeft in het centrum van de oude Hanzestad. In het historische Bergkwartier komen ruim 900 personages uit de beroemde boeken tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van weeskinderen tot dronkaards.

 

De toegang is gratis, maar alleen mogelijk via de Keizerstraat en de Brinkpoortstraat. Het publiek wordt groepsgewijs binnengelaten; de wachttijd kan oplopen tot circa 1,5 uur. In de Deventer Schouwburg wordt woensdag 15 tot en met zaterdag 18 december de musical ‘A Christmas Carol’ uitgevoerd door een professioneel gezelschap. Daarnaast is er van donderdag 16 tot en met zondag 19 december de jaarlijkse kerstmarkt in de Grote of Lebuïnuskerk. Zaterdag is de wekelijkse warenmarkt en zondag is het Kerstkoopzondag in de binnenstad. Onder de noemer ‘Deventer Kerststad’ vinden zondag in de kerken gratis toegankelijke concepten plaats van koren en muziekverenigingen uit de regio. Bij de Mariakerk en rondom het Grote Kerkhof staat beide dagen de antiek –en brocantemarkt Kerstbrocante.

Lees ook:Zaterdag 19 en zondag 20 december: Dickens Festijn Deventer
Lees ook:Dickens Festijn in Deventer
Lees ook:Dickens Festijn Deventer 2012
Lees ook:Dickens Festijn Deventer 2014
Lees ook:Dickens Festijn Deventer 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>