Zuidlaarder Voorjaarsmarkt

Op woensdag 8 april 2009 vindt in Zuidlaren voor de 56e keer de Zuidlaarder Voorjaarsmarkt plaats: de eerste paarden -en ponymarkt van het jaar in het Noorden (2010: klik hier). De laatste jaren groeide deze markt uit tot de grootste paardenvoorjaarsmarkt in het land. Naast een paardenmarkt is er een grote warenmarkt, die inspeelt op de voorjaarswerkzaamheden in de tuin. Alle circa honderd kramen staan op de Brink. Als extra attractie komt Nickelodeon Supertruck naar Zuidlaren, een festijn voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar van 12.00 tot 16.30 uur op de Brink.

 

De voorjaarmarkt, altijd op de tweede woensdag in april, is het kleine broertje van de grote jaarlijkse Zuidlaardermarkt die iedere derde dinsdag in oktober plaatsvindt: de grootste en oudste paardenmarkt van Europa, die teruggaat naar het jaar 1200. De gunstige ligging zorgde voor het ontstaan en instandhouden van de grootste paarden -en runderenmarkt van Europa. Tegenwoordig is het meer dan een paardenmarkt: het is een feestweek met kermis, vuurwerk, straatartiesten, muziek, sport en een jaarmarkt.

Lees ook:Zuidlaarder Voorjaarsmarkt 2010
Lees ook:Zuidlaardermarkt bestaat al eeuwen
Lees ook:Dinsdag 20 oktober: 815e Zuidlaardermarkt
Lees ook:Zuidlaardermarkt 2009
Lees ook:Roden Paardenmarkt en feestweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>