Kerstwintercircus Eindhoven

Zaterdag 22 tot en met zondag 30 december 2012 is het Parktheater in Eindhoven het domein van het 42e Internationaal Kerstwintercircus. De Endinet-zaal is omgebouwd tot circuspiste. Een keur aan internationale topartiesten komen naar de Lichtstad, waaronder de traditionele clowns, hogeschooldressuur, trapeze acts en een van de jongste artiestenteer wereld, de 11-jarige Isabella Wallenda-Cortes. Voor de shows is in de foyers van het theater ook van alles te beleven: een historische draaimolen, hoepels, een evenwichtskoord en (in de pauze) pony rijden. Tickets en tijden: zie website.

 

 

Tijdens de laatste voorstelling op 30 december wordt de Kerstwintercircus Publieksprijs 2012 uitgereikt aan de meest favoriete circusact. In 1971 stond de musical ‘Een maagd op je dak’ gepland in Stadsschouwburg Eindhoven, maar de voorstelling flopte en werd stopgezet. Directeur Ben Ullings wist het gat te vullen met iets waar hij altijd al van droomde: een circus in een theater. In drie weken tijd had hij een circusprogramma op rouw gezet en op Tweede Kerstdag stond er voor het eerst een circus in een theater in Nederland (volgens kenners zelfs het eerste in Europa). Het groeide uit tot het Internationaal Kerstwintercircus in de Stadsschouwburg Eindhoven, sinds 2007 Parktheater Eindhoven.

Lees ook:Kerstcircussen in het hele land
Lees ook:Kerstcircussen 2012
Lees ook:Kerstcircussen in Nederland
Lees ook:Kerstcircussen en Wintercircussen 2014
Lees ook:Kerst- en Wintercircussen 2015 in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>