Wantijpop Dordrecht 2012

Zaterdag 30 juni staat is het Wantijpark in Dordrecht van 12.30 tot 23.00 uur het domein van Wantijpop (2016: klik hier). De gemeente dreigde de stekker uit het Wantijfestival te trekken, dat jarenlang op zaterdag Wantijpop en op zondag Rainbowpark bracht, beide gratis. Wantijpop is overgebleven, met zaterdag voor elk wat wils: jazz, metal, hiphop, reggae en hardcore metal. Naast (inter)nationale topacts als Go Back To The Zoo en Di-Rect, is er veel aandacht voor regionaal talent. Het evenement blijft gratis, maar het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen.

 

In 1995 was Dordrecht de culturele hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. In dat jaar organiseerde stichting Popprojecten voor het eerst Wantijpop en het wereldmuziekfestival ‘Kleurrijk in Vrijheid’. Vanaf 1998 kreeg het festival haar huidige vorm, met popmuziek op zaterdag en wereldmuziek en moderne cross-overs op zondag. Doel was om amateurs en profs op één festival bij elkaar te brengen. Het festival werd een begrip in Dordrecht. Een handtekeningenactie om het festival te redden, had resultaat: in elk geval is Wantijpop op zaterdag gered.

Lees ook:Wantijfestival Dordrecht
Lees ook:Wantijfestival 2011 in Dordrecht
Lees ook:Zaterdag 11 juni: Wantijpop Dordrecht
Lees ook:Festival Afric-Carib 2010 in Almere
Lees ook:Big Rivers Festival 2015 in Dordrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>