Preuvenemint 2010 in Maastricht

Het Vrijthof in Maastricht is van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus 2010 het decor van de 29e editie van het Preuvenemint (editie 2013: klik hier), volgens de website het ‘grootste, gezelligste openluchtrestaurant ter wereld’. Het maakt onderdeel uit van Kleurrijk Preuve, een spektakel op en rondom het Vrijthof, dat de meer dan honderd nationaliteiten in Maastricht in de spotlights wil zetten. Naast het culinaire eetfestijn is er een uitgebreid muzikaal programma, een studium generale, lezingen, theater en op zaterdag een schilderworkshop voor kinderen en het gratis toegankelijke Wereldmuziekcaroussel ‘Koumiss’ in Theater aan het Vrijthof.

 

De restaurants uit Maastricht zetten hun beste beentje voor op het Preuvenemint in zo’n dertig stands op het centrale stadsplein. De toegang tot het plein is gratis; openingstijden: zie website.  ‘Preuve’ is Maastrichts dialect voor proeven en ‘evenemint’ voor evenement. Eten en drinken wordt betaald wordt met zogenaamde ‘preuvenelappen’; de opbrengst gaat naar goede doelen.

Lees ook:Preuvenemint Maastricht 2011
Lees ook:Preuvenemint Maastricht 2013
Lees ook:Maastricht Preuvenemint 2012
Lees ook:Preuvemenint Maastricht 2014 in teken van 200 jaar Koninkrijk
Lees ook:Preuvenemint Maastricht: donderdag 25 t/m zondag 28 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>