The Hague Jazz 2010

Woensdag 9 tot en met zondag 12 juni 2010 zijn de Haagse luchten gevuld met de klanken van jazz, blues en funkmuziek (editie 2011: klik hier). The Hague Jazz vindt voor de 5e keer plaats van 10 tot en met 12 juni: naar eigen zeggen ‘Europa’s snelst groeiende jazzfestival’. Toen in 2006 North Sea Jazz naar Rotterdam verhuisde, moest er iets gebeuren, vonden veel ondernemers en bezoekers die al zoveel jaren in World Forum (voorheen het Congrescentrum) hun jaarlijkse jazzweekend hadden gevierd. In twee maanden stampte een klein team enthousiastelingen The Hague Jazz uit de grond: met succes. Inmiddels maakt het vast deel uit van The Hague Festivals.

 

Woensdag 9 mei is de warming-up met gratis concerten in de Haagse binnenstad en op de Scheveningse Boulevard. Donderdag 10 juni is het jaarlijkse Special Concert: een concert om het grote publiek lekker te maken voor het festival, ditmaal met Michael Bolton & Metropole Orkest. Vrijdag 11 en zaterdag 12 juni zijn de ‘echte’ festivaldagen met bekende nationaal en internationaal bekende namen. Toots Thielemans opent het festival op zaterdag; andere artiesten zijn onder andere: Candy Dulfer, Kraak & Smaak, Wallace Roney & Metropole Orkest en als knallende afsluiter Kool & The Gang. Programma: zie website. Miles Davis is dit jaar de Rode Draad door het festival. 

 

‘Sony Icons Collectibles’ toont een zeldzame verzameling kunstschatten van onder andere Miles Davis en Ella Fitzgerald. De afdeling ‘Festivaldesign’ besteedt ditmaal veel aandacht aan duurzaamheid. De belangrijkste kenmerken van The Hague Jazz zijn ‘kleurrijkheid, intimiteit en bovenal de enorme muzikale diversiteit’, aldus de website. De vele kleuren komen terug in het logo en ieder lampje waar dan ook op de festivallocatie, het World Forum Den Haag, wordt afgeplakt met een warme kleur. Tickets: zie website.

 

Vrijdag en zaterdag klink er ook (maardan gratis) jazz, funk –en bluesmuziek tijdens de 6eJazz’in de Gracht’ op en rond de Dunne Bierkade. De artiesten varen op bootjes en stoppen bij vier haltes om daar 20 minuten te spelen. Zodra een boot bij een halte vertrekt, komt de volgende boot om de plek in te vullen. De haltes liggen aan de Dunne Bierkade/Groenewegje ter hoogte van verschillende restaurants den cafés.  In popstad nummero-1 mag popmuziek niet ontbreken: het openlucht Pophotspot zomerfestival vindt in drie etappes plaats op de Grote Markt: 10-13, 17-20 en 24-27 juni, met op 27 juni als afsluiter Parkpop in het Zuiderpark.

Lees ook:Muziekfestival The Hague Jazz
Lees ook:The Hague Jazz: na twee jaar al populair
Lees ook:The Hague Festivals 2011
Lees ook:Grace Jones geeft extra concert tijdens The Hague Jazz
Lees ook:The Hague Festivals 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>