Elf Fantasy Fair in kasteel De Haar

IMG_20160518_103902In kasteel de haar bij Haarzuilens (Utrecht) vindt op zaterdag 25 en zondag 26 april 2009 de Elf Fantasy Fair 2009 plaats: het grootste Fantasy festival van Europa. Een aardig uitje tijdens de meivakantie, maar  niet bepaald goedkoop (editie 2013: klik hier). Ieder jaar komen duizenden bezoekers uit heel Europa verkleed als ridder, elf, pitraat, vampier, eenhoorn, orc, tovenaar, draak, gothic figuur, Romein of ‘kruisingen’. Park en tuinen van De Haar heten dit weekend koninkrijk Elfië. Sinds 2001 komen ieder jaar in april een groeiend aantal mensen: vorig jaar kwamen er 23.500 naar het weekend met middeleeuwse muziek, dans, lezingen, theatervoorstellingen en optochten.

 

Vanaf 2008 is het aanbod van fantasy, hekserij en middeleeuwen uitgebreid met aparte parklocaties voor manga/anime, scifi en gothic. Dit jaar komt daar een nieuwe ruimte bij: Apocalyps. Engelen en demonen vallen Elfië binnen, er zijn lezingen over de kalenders van de Maya’s en Egyptenaren en profeten en orakels kondigen de toekomst aan. Ook internationale schrijvers, kunstenaars en performers komen in ‘dit grensgebied tussen fantasie en realiteit’. De fair is beide dagen te bezoeken van 10.00 tot 19.00 uur.In verband met werkzaamheden aan het spoor tussen Utrecht en Gouda rijden de pendelbussen tijdens de Fair niet vanaf station Vleuten, maar vanaf station Breukelen.

Lees ook:Elf Fantasy Fair 2010 in kasteel De Haar
Lees ook:Elf Fantasy Fair 2011 kasteel De Haar
Lees ook:Elfia Arcen 2015
Lees ook:Gothic en Fantasy Fair in Rijnhal Arnhem
Lees ook:Elfia Haarzuilens: nieuwe naam van Elf Fantasy Fair in kasteel de Haar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Elf Fantasy Fair in kasteel De Haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>