Paaspop Schijndel, opener festivalseizoen

Tijdens het paasweekeinde vinden traditioneel op verschillende plekken in het land popfestivals plaats. De grootste en meest bekende is Paaspop Schijndel: dé opening van het festivalseizoen bestaat sinds 32 jaar (2013: klik hier). Op z’n Brabants gezegd: Paaspop is ‘keigezellig’. Het festival vond in 1978 voor het eerst plaats in het inmiddels verdwenen gemeenschapshuis ‘D’n Herd’ en tegenwoordig op festivalterrein ‘De Molenheide’, zo’n 10 km onder Den Bosch. Het festival trekt ieder jaar meer dan 10.000 bezoekers. Op zaterdag 11 april 2009 van 13.30 tot 02.00 uur en zondag 12 april van 12.00 tot 01.00 uur vullen meer dan 70 acts uit binnen -en buitenland de vijf podia.

 

Er staan vijf circustenten: de topacts zijn op de ‘Mainstage’ te vinden, de hard core muziek bij ‘Masters of Rock’, dansmuziek in de dansarena ‘Extrema’, theatrale verrassingen in de Theatertent en in de ‘Restolounge’ worden naast catering ook muzikale verrassingen geserveerd. Op Paaspop staan bekende (en minder bekende) namen, zoals: Alain Clark, De Dijk, Guus Meeuwis, Van Velzen en Kane. De camping is open van zaterdag 12.00 tot maandag 13 april 12.00 uur.

Lees ook:Paaspop in Schijndel en elders in Nederland
Lees ook:Paaspop 2011
Lees ook:Paaspop 2015 Schijndel, Den Hout en Ziewent
Lees ook:Paaspop 2012: Schijndel, Ziewent, Den Hout en Hoorn
Lees ook:Paaspop in Zieuwent, Den Hout en Hoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>