Zaterdag 27 augustus: Verlichte Gondelvaart Giethoorn

IMG_20160525_121146Ieder jaar beleeft het Overijsselse Giethoorn op de laatste zaterdag van augustus de Verlichte Gondelvaart, dit jaar op zaterdag 27 augustus. Dinsdag tot en met zondag is er een feestprogramma in en om de feesttent en een kermis. Zaterdag zijn er vanaf 16.00 uur diverse activiteiten met muziek langs het parcours van de gondelvaart.  braderie. Bruggen, tuinen, gevels en silhouetten zijn de hele week feestelijk verlicht.

Zie ookVerlichte Gondelvaart Aldeboarn en Corso Vollenhove

De Verlichte Gondelvaart begint om 20.00 uur aan de Maaiensteeg. De laatste gondel bereikt om 23.30 uur het eindpunt aan de Kerkweg. Het parcours loopt langs de tuinen over de Dorpsgracht met de vele verlichte bruggen en is vanaf het voetpad langs de gracht goed te zien. De grootste uitdaging voor de makers is ieder jaar om iets te verzinnen dat opvalt, maar wél onder de vele Gieterse bruggetjes doorkan. Route en tickets: zie website. Na afloop vindt in de feesttent het Gondelbal plaats, met om 01.00 uur de prijsuitreiking.

Lees ook:Verlichte Gondelvaart Giethoorn
Lees ook:Gondelvaart van Giethoorn
Lees ook:Verlichte Gondelvaart van Giethoorn
Lees ook:Gondelvaart Giethoorn 2011
Lees ook:Verlichte gondelvaart Giethoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>