Havendagen en Shantyfestival Woerden

Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni worden de Havendagen Woerden gehouden, ‘het prachtige nautische spektakel dat u niet wilt missen’. Tegelijkertijd vindt in het stadje in het Groene Hart het Shantyfestival Woerden plaats. Vrijdag komen de sleepboten en opduwers aan in de haven,. Om 15.00 uur begint de Kramenmarkt zijn de schepen te bezichtingen. Om 19.45 uur worden de Havendagen officieel geopend. Daarna verzorgen het Fanfarekorps Excelsior Woerden en koor Fabulous! een muzikaal programma in de haven en spelen twee bands in de VIP-tent op de Emmakade.

Zaterdag zijn er vanaf 09.00 uur oude ambachten en oude motoren te bekijken op het Westdamplein, kunnen de schepen weer worden bezichtigd, is er een palingrokerij en vindt voor de tweede dag de Kramenmarkt plaats. Om 13.30 uur doen opduwers mee aan trek-krachtwedstrijden. Tussendoor verzorgt de brandweer Woerden een aantal maal een duik-demo. Om 20.00 uur begint een optreden van Marco Mark en Rooie Annie voor het kaasmuseum op de Emmakade. Zaterdag staan vanaf 12.00 uur negen verschillende Shantykoren op zes podia in de binnenstad en de haven en zingen bekende en minder bekende liederen: ‘een feest voor jong en oud’.

Lees ook:Havendagen Woerden
Lees ook:Historische Havendagen Coevorden 2015
Lees ook:Almelose Havendagen
Lees ook:Havendagen Terneuzen – 24 t/m 26 juni
Lees ook:Havendagen Terneuzen 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>