Redhead Days: roodharigen overspoelen Breda

IMG_20161019_141246Vrijdag 4 tot en met zondag 6 september wordt Breda voor de tiende keer overspoeld door roodharigen, tijdens de Redhead Days (2016: klik hier). Het festival vindt plaats in de binnenstad, is gratis en is ook toegankelijk voor mensen zonder rood haar. Vrijdagavond is de kick-off party in het Chassé Theater, zaterdag is er muziek, dans, infomarkt, Kidsplaza, een expositie, workshops en lezingen.

Zondag is de jaarlijkse Photoshoot voor alle roodharigen, zijn er activiteiten zoals de dag ervoor en yoga en speeddaten in het park, een modeshow en de verkiezing van de mooiste roodharige man. Daarnaast vinden voor het eerst de Redhead Games plaats: een parcours door de stad met spellen voor kinderen en volwassenen (deelname 1 euro). Er zijn twee infostands: op het Kasteelplein (overdag) e nop de Grote Markt (overdag en ‘s avonds). Thema dit jaar is Vincent van Gogh, in het kader van de 125e sterfdag van de roodharige schilder, inspiratie voor een expositie in de Grote Kerk en Stadsgalerij. Vrijdag en maandag is er een Van Gogh bustour, inclusief bezoek aan de praalwagens van het Bloemencorso in Zundert (waar de schilder werd geboren).

Circa 2% van de Nederlanders heeft rood haar, in Schotland loopt naar schatting 13% van de bevolking rond met rood haar en in Ierland zo’n 11%. Op wereldschaal is het percentage minder dan 1%. Kunstschilder Rouwenhorst zette in 2005 een oproep in de krant voor roodharige vrouwen en meisjes om model te staan voor zijn schilderijen. Daar werd zó massaal op gereageerd, dat hij besloot om een Roodharigendag te organiseren.

Lees ook:Redhead Days: Roodharigendagen in Breda
Lees ook:Roodharigendag 2008 in Breda
Lees ook:RedheadDays: alle roodharigen naar Breda
Lees ook:Roodharigendag 2009 in Breda
Lees ook:Aardbeienfeesten Zundert 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>