Lichtjesavond Delft 2012

Gouda beleeft dit jaar haar 57e Kaarsjesavond, Delft voor de 15e maal haar Lichtjesavond, beiden op dinsdag 11 december 2012 (2013: klik hier). Wat begon als een bescheiden feestje rond het aansteken van de lichtjes in de kerstboom op de Markt, is uitgegroeid tot een evenement in de hele binnenstad dat een slordige 50.000 bezoekers trekt. In de hele binnenstad zijn activiteiten voor jong en oud, van een kerstmarkt langs de grachten van 16.00 tot 22.00 uur tot het Grote Kerstverhaal op de Markt.

Rond 18.30 uur stroomt de Markt vol: om 19.00 uur ontsteekt de burgemeester de kaarsjes van de 18 meter hoge kerstboom. JouwDelft organiseert activiteiten voor jongeren in het Zuidpoortgebied. De straten zijn verassend verlicht, er zijn zwevende vuurkorven, fakkels aan wal, licht over de gracht en gekleurde grachtenpanden. De Nieuwe en Oude kerk zijn vrij toegankelijk, museum Prinsenhof is open en het voormalige Sint Agnietenklooster biedt muziek, kunst en theater in een sprookjesachtig decor. Dit jaar is de traditionele Lichtjesavond uitgebreid tot een hele week: de Lichtjesweek, van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 december. Vanuit Den Haag vaart de Salonboot naar de Lichtjesavond.

Lees ook:Lichtjesavond Delft
Lees ook:Lichtjesavond Delft 2013
Lees ook:Lichtjesavond Delft 2014
Lees ook:Lichtjesavond Delft 2011
Lees ook:Lichtjesavond in Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>