Rotterdams café gekozen tot beste bar ter wereld

IMG_20160518_132714Het Rotterdamse café De Witte Aap is uitgekozen tot beste bar ter wereld (klik hier voor filmpje). De backpackers bijbel Lonely Planet zette de kroeg aan de Witte de Withstraat 78 met stip op nummer één als ‘Greatest bar of the world‘. De ranglijst van de Lonely Planet telt 1162 beste cafés ter wereld en wordt dit jaar voor het eerst samengesteld, op initiatief van het Thaise biermerk Singha. Café De Witte Aap wordt gewaardeerd om haar onontdekte locatie en interessante mix van gasten. Studenten, kunstenaars, zakenlui: de Rotterdmase ‘couleur locale’ voelt zich thuis in het café in de kunststraat Witte de Withstraat van Rotterdam. Het buitenterras, zelfs op een winteravond lekker warm, heeft een ware aantrekkingskracht op reizigers uit alle windstreken.

 

Enthousiaste bezoekers van De Witte Aap hadden een recensie van het café op de website van de Lonely Planet geplaatst. Daarna was de keuze aan het publiek, dat uiteindelijk uit 1162 cafés over de hele wereld voor de Rotterdamse kroeg koos. Een selectie van de beste 100 ‘Greatest bars of the world’ verschijnt eerdaags in een speciale uitgave van Lonely Planet en Singha Beer, dat De Witte Aap hierin als de beste ‘off beaten track bestemming’ aanbeveelt. De huidige populariteit dankt het café aan Ron Sterk, eigenaar sinds 2001. Gasten kunnen iedere dag vanaf één uur ‘s middags terecht, maar vooral de namiddagborrel is erg populair (bron: persbericht).

Lees ook:Beste café ter wereld gesloten na steekpartij
Lees ook:Beste hamburger van Nederland eet je bij Rotterdams restaurant Ter Marsch & Co
Lees ook:De Wereld van het Witte de With kwartier
Lees ook:Poetry International Rotterdam: 7-11 juni
Lees ook:Rotterdam – 24 uur cultuur

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rotterdams café gekozen tot beste bar ter wereld

  1. martin sperber

    wat zijn pricies de openings tijden van de witte aap
    verschillenda site,s geven verschillende opening,s tijden aan ?
    als je op het treinstation ben welke bus kan je het beste pakken ?
    groet martin

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>