Secretaressedag 2013

Donderdag 18 april 2013 is het de jaarlijkse Secretaressedag (2014: klik hier). Iedere derde donderdag in april moeten leidinggevenden het niet in hun hoofd halen hun secretaressen te vergeten, maar ze juist in het zonnetje zetten. Secretary Day stamt uit 1952 en kwam voort uit de Secretary’s Week in Amerika, tegenwoordig de Administrative Professionals Week. In Nederland introduceerden onder meer Secretaresse Magazine (de voorloper van het Management Support Magazine), Schoevers en Fleurop de eerste Secretaressedag op 20 april 1989.

 

Een aardig weetje: ‘secretaressedag’ wordt volgens het tien-vinger-typ-systeem alleen met de linkerhand getikt. Er bestaan langere samengestelde woorden die met links worden getikt, zoals: secretaressedagvergeetstress. In het Godebaldkwartier in Utrecht vindt voor de 15e editie een speciale dag voor secretaressen plaats, met workshops en een ‘spetterende dagafsluiting’, belooft de aankondiging. Sterrestaurant De Zwaan in Etten Leur zorgt voor een opmerkelijke stunt en biedt vaste gasten die met hun secretaresse komen lunchen op deze dag, de mogelijkheid om later op kosten van het restaurant met hun eigen vrouw twrug te komen.

Lees ook:Secretaressedag 2010
Lees ook:Nationale secretaressedag: donderdag 16 april
Lees ook:Donderdag 17 april – Secretaressedag
Lees ook:Nomineer Secretaresse van het Jaar 2013
Lees ook:Nieuwe vijftiende editie Dikke van Dale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>