Stadion ADO Den Haag heet nu Kyocera Stadion

Het voetbalstadion van ADO Den Haag bij het Prins Clausplein heeft een nieuwe naam: het Kyocera Stadion. Afgelopen weekend sloot de voetbalclub een meerjarig contract af met de nieuwe sponsor uit Japan. Het nieuwe ADO stadion werd in 2007 geopend en biedt ruimte aan vijftienduizend toeschouwers; het oude stadion stond in het Zuiderpark. De eredivisieclub is samen met de gemeente Den Haag eigenaar van het stadion.

 

Sinds de opening van de nieuwe Haagse voetbaltempel was ADO op zoek naar een naamgever. De Japanse multinational Kyocera (Kyoto ceramics) uit Kyoto begon in 1959 als kleine werkplaats in een voorstad met het maken van een U-vormige keramische isolator (‘kelcima’) voor het gebruik van de eerste beeldbuizen voor tv. Tegenwoordig is het een wereldwijd opererend bedrijf dat onder meer  keramische en print-gerelateerde producten maakt.

Lees ook:Oude stadion ADO Den Haag gesloopt
Lees ook:Trui aan en kachel lager op Warme Truiendag
Lees ook:Warme Truiendag: trui aan, kachel lager
Lees ook:PopHotSpot Zomerfestival 2011 Den Haag
Lees ook:Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag 2014

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stadion ADO Den Haag heet nu Kyocera Stadion

  1. nathalie

    hoe heet het oude stadion ado den haag

    groetjes nathalie miedema

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>