Hondenshow in IJsselhallen Zwolle

De IJsselhallen in Zwolle zijn zaterdag 13 en zondag 14 september 2008 het domein van honden en hun baasjes, tijdens de Internationale Hondenshow de IJsselshow. In vijf jaar tijd klom de show op tot de topvijf van  landelijke tentoonstellingen van honden, mede dankzij een gevarieerd programma. Er zijn 2300 honden ingeschreven en ongeveer 250 hondenrassen zijn vertegenwoordigd om zich door gekwalificeerde keurmeesters streng te laten onderzoeken. Naast hondenkeuringen is er een non-stop showprogramma in de erering met demonstraties van verschillende hondensporten, zoals Dogfrisbee, Dogdancing en eendrijven met Border Collies.
Zie ook ‘Dierenpret in Zwolle‘.

Verder is er de wedstrijd Beste Kynologenclub van Nederland (een kynoloog betekent: een hondenkenner): een spectaculair ‘natte neuzenfestijn’, waarbij het gaat om het samenspel tussen hond en baasje. Martin Gaus geeft commentaar bij verschillende activiteiten. De Raad van Beheer op kynologisch gebied organiseert gedragstesten en geeft  certificaten uit. Er komt een strodorp met stands met alles op het gebied van honden. De show is te bezoeken vanaf 8.00 uur. De keuringen beginnen om 10.00 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur; daarna volgen de eindkeuringen tot ongeveer 17.30 uur. De toegang kost € 8,=, kinderen tot 12 jaar, 65plussers en bezoekende honden € 5,=.
Zie ook ‘Rashondenshow Ahoy‘ en ‘Sla autoruit in om hond in doodsnood te redden‘.

 

Lees ook:Martin Gaus opent nieuwe hondenschool
Lees ook:Honden Pinkstershow 2011 in Arnhem
Lees ook:Dogshow Goes: Internationale Hondenshow
Lees ook:Dogshow Goes 2009
Lees ook:Dogshow Goes 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>