Derde Amsterdams museum loopt bouwvertraging op

IMG_20160505_144105Het zit Amsterdam niet mee: na het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum loopt nu ook de verbouwing van het Scheepvaartmuseum behoorlijke vertraging op. Nou was het niet bepaald handig om tegelijkertijd de deuren van drie publiekstrekkers in Amsterdam wegens renovatie te sluiten. Eigenlijk vier: ook het Paleis op de Dam zit al jaren potdicht wegens verbouwing. Het Stedelijk Museum zou eind dit jaar opengaan, maar haalt dat bij lange na niet. Bij het Rijksmuseum is zo zoetjes aan niets meer zeker en nu meldt het Scheepvaartmuseum dat de deuren pas in de zomer van 2011 opengaan.

 

De heropening was al een keer opgeschoven naar 2010. Het museum ging in 2007 dicht, maar de echte renovatie kon toen helemaal nog niet beginnen, omdat de nodige vergunningen nog niet rondwaren. Ook moesten de 2000 houten palen onderzocht worden, waarop het gebouw rust. Het gebouw wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke 17e-eeuwse staat en biedt in de toekomst geen vaste tentoonstelling, maar wisselende exposities. Eén troost: de Hermitage Amsterdam gaat – keurig zoals gepland – op 20 juni aanstaande open en de kosten blijven keurig binnen het geplande budget. Dat museum krijgt geen cent subsidie. Of dát wellicht helpt om een bouwwerk op tijd en binnen geraamde het budget af te krijgen?

Lees ook:Scheepvaartmuseum opent in september
Lees ook:Koningin opent Scheepvaartmuseum
Lees ook:Bouw Stedelijk Museum stilgelegd
Lees ook:Stedelijk Museum zoveelste bouwschandaal Amsterdam
Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw dicht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Derde Amsterdams museum loopt bouwvertraging op

  1. Pingback: Koningin heropent Paleis op de Dam | Eropuit

  2. Pingback: Koningin opent Hermitage Amsterdam | Eropuit

  3. Pingback: Van Goghs brieven, de kunstenaar aan het woord | Eropuit

  4. Pingback: Koningin opent Scheepvaartmuseum | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>