Poëzieweek 2018, Gedichtendag en Groninger Poëziemarathon

Donderdag 25 tot en met woensdag 31 januari vindt in Nederland en Vlaanderen de 19e editie plaats van de Poëzieweek. De week gaat op laatste donderdag van januari traditioneel van start met de Landelijke Gedichtendag, in 2000 in het leven geroepen door Poetry International. Sinds 2013 is deze dag uitgebreid tot de Poëzieweek, met de hele week activiteiten in beide landen.

Thema dit jaar is ‘theater’.  Net als de Boekenweek in maart kent de Poëzieweek het Poëziegeschenk, dit jaar geschreven door de Vlaming Peter Verhelst. Tijdens deze week is het werk gratis bij aankoop van tenminste 12,50 euro aan poëzie. In Groningen vond in het jaar 2000 een 24-uurs Poëziemarathon plaats. Die had zo’n succes, dat het een jaarlijks terugkerend meerdaags evenement werd, dit jaar van 25 tot en met 31 januari.

Lees ook:Poëzieweek, poëziegeschenk, Landelijke Gedichtendag en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Poëzieweek, Landelijke Gedichtendag en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:Poëzieweek Nederland en Poëziemarathon Groningen
Lees ook:‘Dichter bij het pluche’: 31/1 – schrijfevenement tijdens Nationale Poëzieweek – De Verhalenboot Zwolle
Lees ook:Poëzieweek en Gedichtendag 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>