Koningin opent Hermitage Amsterdam

IMG_20160509_164824Amsterdam telt af: vrijdag 19 juni 2009 opent de koningin de nieuwe Hermitage aan de Amstel in Amsterdam. De dag daarna kan het publiek naar binnen. Het nieuwe museum is dan 31 uur achter elkaar gratis open tijdens het Witte Nacht Festival, met feestelijke activiteiten en concerten. In Sint Petersburg gaat rond 21 juni – de kortste nacht van het jaar – de zon tijdens de zogeheten witte nachten niet onder. De koningin komt samen met de Russische president Medvedev, prins Willem Alexander en prinses Máxima. De Schilderijententoonstelling van de Russische componist Moessorgski wordt uitgevoerd en Hans van Manen maakt speciaal voor de opening een ballet, dat twee Russische dansers van Het Nationale Ballet (HNB) dansen. Die avond vindt ook de première plaats van 100 jaar Les Ballet Russes door HNB in het Muziektheater. Concert en openingsballet vinden plaats op een podium op de Amstel en wordt afgesloten met vuurwerk. De AVRO zendt vrijdagavond vanaf 22.53 uur op Nederlands 2 beelden van de opening uit.

 

Eerder die avond, vanaf 19.30 uur, zendt de AVRO op Nederland 2 de laatste uitzending van de zesdelige serie over de Russische Hermitage uit: ‘Metamorfose‘, over de verbouwing van het verpleegtehuis tot museum, die begon in juni 2007. In tegenstelling tot bij een aantal andere grote musea in de hoofdstad (Rijks, Stedelijk en Scheepvaartmuseum) liep het project geen vertraging op en bleven de kosten binnen de geraamde veertig miljoen euro. Voor de openingstentoonstelling ‘Aan het Russische Hof’ komen ruim 1800 objecten uit de tsarentijd van het Russische moedermuseum naar Amsterdam. Het belooft één van de grootste tentoonstellingen ooit in ons land te worden, die loopt tot en met 31 januari.

Lees ook:Nieuwe Hermitage Amsterdam gaat op 20 juni open
Lees ook:Winteravonden aan de Amstel in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Kerstvakantie in de Hermitage
Lees ook:Hermitage Amsterdam krijgt panoramisch uitzicht ‘Wonder van Amsterdam’
Lees ook:Alexander de Grote in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Koningin opent Hermitage Amsterdam

  1. Pingback: Nieuwe Hermitage Amsterdam gaat op 20 juni open | Eropuit

  2. Pingback: Midzomernachtfeesten 2009 | Eropuit

  3. Pingback: Hermitage Amsterdam: juweel aan de Amstel | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>