Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw dicht

Het Stedelijk Museum Amsterdam was het afgelopen jaar tijdelijk open voor het publiek, maar sluit zondag 9 oktober 2011 voor de laatste fase van de verbouwing. Speciaal voor deze afscheidsdag is het museum gratis geopend tot 20.00 uur. Vanaf augustus vorig jaar was het gerenoveerde oude gedeelte voor het publiek geopend. Sinds maart 2011 was er Temporary Stedelijk 2 te zien, met highlights uit de collectie.

 

Nu moet het gebouw opnieuw dicht, om de nieuwe vleugel met de oude te verbinden. Het zijn de laatste loodjes van de verbouwing, die jaren vertraging opliep, maar waarvan het eind nu in zicht is. Volgend jaar moet het Stedelijk in zijn geheel opengaan. Tot aan de heropening presenteert het museum Temporary Stedelijk 3 met verschillende activiteiten in een aantal (culturele) instellingen in de stad. Daarnaast lanceert het museum het educatieve programma Stedelijk in de Klas: een nieuwe lichting ‘Blikopeners’ gaat naar scholen en laat leerlingen kennis maken met moderne kunst.

Lees ook:Nieuwbouw Stedelijk Museum Amsterdam krijgt vorm
Lees ook:Temporary Stedelijk krijgt vervolg
Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam iedere donderdagavond open
Lees ook:Stedelijk Amsterdam opnieuw tijdelijk open
Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam heel even open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>