Stedelijk Amsterdam opnieuw tijdelijk open

Donderdag 3 maart 2011 heropent het Stedelijk Museum Amsterdam haar deuren met een nieuw tijdelijk programma: Temporary Stedelijk 2. De nieuwe vleugel is voorlopig niet klaar: de bouw ligt stil, maar kan volgens de laatste berichten spoedig worden hervat. Het oude gedeelte is klaar, op de klimaatinstallaties na: daarom kan niet alles uit de collectie worden getoond. Zo ontbreekt publiekslieveling The Beanery van Edward Kienholz.

 

In de nieuwe tentoonstelling staat de collectie moderne en hedendaagse kunst en vormgeving centraal, met werk van onder meer Dan Flavin, Kazimir Malevich, Henri Matisse, Piet Mondriaan, Bruce Nauman, Gerrit Rietveld. Bovendien is er aandacht voor recente aanwinsten en zijn er zalen voor nieuwe projecten op het gebied van hedendaagse kunst. Twee thematentoonstellingen - TV as… en Recollections – lichten bijzondere onderwerpen uit de collectie uit. Nieuw in Temporary Stedelijk is een boekwinkel, verzorgd door König Books.

Lees ook:Temporary Stedelijk krijgt vervolg
Lees ook:Stedelijk Amsterdam voorlopig niet open
Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw dicht
Lees ook:Start visual themajaar 2017 Mondriaan tot Dutch Design op Hoog Catharijne Utrecht
Lees ook:Stedelijk Museum met ‘Heilig Vuur’ in Nieuwe Kerk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stedelijk Amsterdam opnieuw tijdelijk open

  1. Frank Klaassen

    De nieuwe aannemer had toevallig nog wat onverkoopbare huisjes in aanbieding en heeft dit op de grootboek-rekening opgevoerd als representatie-kosten? Problemen allemaal opgelost?

      /   Reply  / 
  2. jca. van der Hoeven

    Het is nu toch wel duidelijk dat Kunst: een kunsie is , niet van en door de kunstenaar !! maar door de geldmachine die manegement overheid heet, wat een godvergeten verspilling, wat een graaierij , wat een minachting voor de creatieve geest van de kunsten, wat een minachting voor de kunstenaar, wat een minachting voor de vrijheid van gedachten die creativiteit heet, draaien maar die geldpers, vrije ondernemings-
    geest het woord al, mag je het ook stelen noemen? een bezorgde burger
    uit Amsterdam waarin de echte Kunstenaar een abortuskindje blijkt te zijn, en op zijn deur geschilderd onbewoonbaar verklaard . nog een fijn weekend aannemers!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>