Dagje eropuit met Pinksteren

Het wordt prachtig zomerweer met Pinksteren 2008: een lang weekend om het strand op te zoeken. (2015: klik hier). ’s Avonds blijft het nog lang zwoel, de barbecue kan naar buiten. Na Pinksteren wordt het frisser. Meepikken dus, dat mooie weer! Voor wie niets voelt voor bakken en braden in de zon: hier een aantal ideeën voor uitjes tijdens de Pinksterdagen. Als je niet naar een pretpark of dierentuin wilt. 

Altforst (Maas en Waal): 30e Pinkstermarkt op zondag, met kamelenrace, wedstrijd aapslingeren en een optreden van Gordon. De plaatselijke lekkernij is kikkermik: tijdens carnaval is Altvorst Kikkerstad en de kikvors is de mascotte.

Amsterdam: ART Amsterdam 2008, kunstbeus in de Rai.

Arnhem: Hommelsemarkt op Pinkstermaandag (normaal altijd op Hemelvaartdag) op de Hommelseweg.

Campina Open Boerderijdag: op Pinkstermaandag openen 55 boerderijen hun poorten voor het publiek (zie meimaand fietsmaand).

Den Helder: 1e Duinfestival met bekende bands, dj’s en een populaire clown in Julianadorp.

Eindhoven: Tempory Art Centre aan de Vondersweg gooit voor de 3e keer kunst en design in de verkoop. Open van 11 tot 18 uur.

Etten-Leur: Lelieloop, vanaf het Van Bergenplein. De lopers lopen altijd door Molen ‘de Lelie’. Om 14 uur start de race over 5km, een uur later 10km.

Gorinchem: de Grote Markt is op Pinkstermaandag één grote kinderboerderij. Dan start het terrassenseizoen, ieder jaar opgetuigd met een markt. ‘Vroeger stond op de Varkensmarkt altijd een traditionele veemarkt,’ zegt één van de café-eigenaren aan het plein, ‘Hiermee willen we deze traditie nieuw leven inblazen.’ De markt staat op de Grote Markt en de Groenmarkt.

Heemskerk: Polsstokverspringen over de Neksloot op maandag.

Hillegom: 4eLuilekkerdan’ in de Solution, vrijdag 9 mei lekker lang feesten (21.30-05 uur), vooruitlopend op Luilak. 

Landelijke Dag van het Kasteel: Pinkstermaandag.

Landgraaf/Limburg: Pinkpop vindt dit jaar niet plaats tijdens Pinksteren, maar eind mei. Pinksteren valt vroeg en grote Amerikaanse bands komen pas eind mei naar Europa. Op Pinkstermaandag vindt wel de 2e editie plaats van Pinkpop Classic.

Leek (Groningen): Pinkstermarkt op maandag. Pinksterkermis en vuurwerk op vrijdag 9 mei.

Mijdrecht: 4-daags AJOC-Popfestival.

Nationale Molendag: zaterdag en zondag 10 en 11 mei. 

Nistelrode: Pinksterfeesten.

Nijmegen: Pinkstermarkt in centrum en Music Meeting (wereldmuziekfestival).

Oosterhout: Kaaienloop: zaterdag 10 mei, een jeugdloop om 17.30 uur en een 5km loop met een sterk deelnemersveld. Om 19 uur vertrekken de meeste deelnemers voor de 10km loop dwars door Oosterhout.
 
Pinkstermarkten -en braderieën: Bredevoort (Achterhoek): vlooienmarkt en expo bonsaiboompjes (maandag), De Lend (NB, zondag), Haamstede (Zeeland, standwerkers, zaterdag Noordstraat en Ring) Haaren (NB, zondag), Moer (NB, zondag), Nijmegen (maandag in centrum), Oisterwijk (maandag), Utrecht (15e Luikse Markt, maandag op Veemarktterrein met ruim 1200 kramen), Vlissingen (standwerkers en kindervertier op zaterdag op de boulevards), Westelbeer (driedaags volksfeest met o.a. Dries Roelvink), Zierikzee (standwerkers, zaterdag rond de Dikke Toren en de Nieuwe kerk).

Ridderkerk: 20eRidderdag op zaterdag in centrum met Shantyfestival (zeemansliederen) op het Koningsplein en pop en country op een ander podium. Oudheidkamer, binnen en buiten vlooienmarkt en tuinplanten).

Staveren/Ermelo: de Oranjerie op landgoed Staverden op de Veluwe gaat na een opknapbeurt weer open.

Stekene: wandelclub ‘De Smokkelaars’ houdt Pinksterzondag de 26e Smokkeltocht, met honderden deelnemers uit Oost Zeeuws Vlaanderen. Daarnaast voor de 10e keer de 50km lange wandeltocht van Stekene. Start vanaf de Broederschool in de Nieuwstraat.

Tilburg, Hap Stap Festival: donderdag 8 t/m maandag 12 mei presenteren 21 horecaondernemers zich in de Interpolis Tuin aan het publiek. Culinair genieten en optredens van artiesten.

Tilburg, dierenpark De Oliemeulen: Valkerij & Natuurbeurs met demonstraties van de valkenjacht, roofvogelpresentaties en een markt met standhouders uit Noord Europa. Entree € 8,=, kinderen t/m 12 jaar € 7,= en 65= € 6,=.

Woudrichem: donderdag, de 18e Ronde van Woudrichem, een loop van 8 km binnen de muren van de oude vesting.

Zandvoort: Dutch Supercar Challange op het Circuit Park met Supersport II, Sport I en Sport II divisieraces.

Zeeuws-Vlaanderen: 39e Nacht van Zaamslag, een auto toerrit in het donker, zaterdag 10 mei vanaf 20 uur op het Plein in Zaamslag. Het parcours is 125km lang en loopt door heel Zeeuws Vlaanderen; deelnemers komen uit de hele Eurregio. Inschrijven vanaf 17 uur bij restaurant ‘The Beefhunter’.    

Zeist: pinksterfair slot Zeist

Lees ook:Pinksterweekend kermis en braderieën
Lees ook:Pinksterraces en rally’s: Zandvoort, Venray, Stadskanaal, Tubbergen en Apeldoorn
Lees ook:Eropuit met Pinksteren 2010
Lees ook:Sint Joep Markt 2011 in Sittard
Lees ook:Bridge to Bridge 2012 in Arnhem

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dagje eropuit met Pinksteren

  1. Pingback: Pinksterevenementen in de buitenlucht | Eropuit

  2. Pingback: Moederdag: kindergeknutsel leukste cadeau | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>