Pinksterevenementen in de buitenlucht

In ‘Dagje eropuit met Pinksteren’ (2008) stonden al een aantal tips, voor wie het strand en bakken in de zon niet ziet zitten. (2015: klik hier). Máár: na Pinksteren wordt het frisser en kan het voorlopig wel weer afgelopen zijn met zomers weer. Wie herinnert zich vorig jaar niet? Toen was het in april extreem warm en maakte iedereen zich op voor een lange, hete zomer. April was nog niet voorbij, of die zomer liet daarna maanden op zich wachten. De deur uit en meepikken dus, die zon! Hier een aantal Pinksterevenementen in de buitenlucht. Zie ook uitjes, meer geschikt voor het hele gezin (met vaak speciale kinderactiviteiten).

Broek op Langedijk, 10 t/m 12 mei: Historich Vaarweekend bij Museum Broeker Veiling. Een doorvaartveiling, een demonstratie koolstapelen, een smartlappenkoor. Op moederdag varen moeders gratis mee. Maandag kinderactiviteiten: een viswedstrijd, een kloetwedstrijd en LEGO boten bouwen.

Friesland: sinds 1912 op Pinkstermaandag de Friese Elfsteden Rijwieltocht: 240 km langs elf Friese steden. Start en finish in Bolsward; start in 24 groepen van 625 fietsers vanaf 5 uur, finishen kan tot 24 uur (net als bij de ‘echte’ Elfstedentocht). Op zaterdag 10 mei is er een miniversie van 40 km voor jong en oud in de omgeving van Bolsward, start tussen 9 en 10 uur.


Noordwijk: de 55e Internationale Historic Tulpenrallye wordt van zondag 4 tot en met zaterdag 10 mei gereden. Alle deelnemende auto’s zijn gebouwd voor 1972. De race start in het Franse Annency en loopt door Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Nederland en eindigt na 2500 km om 13.30 uur bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Noordwijk: tijdens het Pinksterweekend staat de zomermarkt op het Vuurtorenplein. Ook vindt 11 en 12 mei de 4e Kateboard Open plaats: de grootste in Europa. Vanaf het strand zijn halsbrekende toeren te volgen tijdens de wedstrijd op zee.

Noord-Holland: tijdens het Pinksterweekend is het traditionele driedaagse Rondje Noord-Holland. Op vrijdag 9 mei verzamelen de deelnemers zich in Den Oever of Enkhuizen: dat ligt eraan hoe de wind staat. Zaterdagochtend vroeg is vertrek. Pinkstermaandag de terugtocht. Zeilsites zijn niet scheutig met info: misschien oliedom, maar ik kon de juiste site niet terugvinden.

Nijmegen: zondag 11 mei vindt de Han-Kan marathon plaats van de HAN Campus Nijmegen via de mooie natuur in de Lingewaard (Betuwe) naar de HAN Campus Arnhem. De site geeft tips voor het warme weer. De loop is individueel, of in estafetteverband te doen. De start is om 9 uur.

Scheveningen: na de Vuurschepenrace naar Harwich en de North Sea race terug, vindt van 9 t/m 12 mei de ABN AMRO North Sea Regatta 2008 plaats: wedstrijdzeilen op open zee. De zeilsites zijn niet scheutig met informatie voor buitenstaanders. Van 10 t/m 12 mei: Big Band Battle op de boulevard en Gevers Deynootplein.

Schoonhoven: trouwplannen? Op maandag 12 mei strijkt hier de Trouwbeurs plaats, wanneer in het zilverstadje aan de Lek de 24e Nationale Zilverdag wordt gehouden. Dan is Schoonhoven één grote zilver –en goudsmidwerkplaats met markt, werkplaatsen, demonstraties en taxaties. Ook is er een eenmalige expositie in het Goud, Zilver –en Klokkenmuseum van exclusieve creaties van alle genomineerden van de tweejaarlijkse Nederlandse Ontwerpwedstrijd voor goud –en zilversmeden.

Sneek: Pinksterevenement, zeilwedstrijden op het Sneekermeer van zaterdag 10 uur tot en met maandag 18 uur. Ook hier is de site niet bepaald informatief voor een leek.

Weesp: van 10 op 11 mei vindt de 37e Nacht van Weesp plaats: het grootste rittensportevenement van Nederland. Rittersport is de juiste route vinden met kaarten en routebeschrijvingen: een spel tussen  bestuurder en bijrijder. De tocht begint om 17.30 in het centrum van Weesp. De route bestaat uit vier trajecten van 70 km. In Heerhugowaard staat een buffet klaar. De eerste deelnemers worden om 5 uur in Weesp verwacht.

IJsselstein: zaterdag 10 mei is de 26e IJsselsteinloop. De site geeft tips voor het warme weer. Nainschrijving kan op zaterdag tot 10.30 uur in het Fulcotheater. Er zijn drie afstanden: de halve en de kwart marathon en 5 km voor dames, heren en bedrijven. En jeugdlopen over 1,75 en 5km. Parcours en programma: zie site

Zelhem, 9 t/m 12 mei vinden de Achterhoeke Paardendagen plaats, die na 75 jaar zijn uitgegroeid tot het grootste paardensport evenement van het land en een absolute must voor de wedstrijd-ruiters. Ruiters en menners in de vaderlandse top komen hier graag. Vrijdag begint met dressuur Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen. Verder dressuur -en springruiterwedstrijden, demonstraties en andere activiteiten, zoals straattheater.

Lees ook:Nacht van Weesp 2011
Lees ook:Trance Energy fans: let op werk aan spoor
Lees ook:Evenementen met Pasen voor kinderen
Lees ook:Blue Monday Challenge: tegen de januaridip
Lees ook:Hoera, de pretparken gaan open

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pinksterevenementen in de buitenlucht

  1. Pingback: Familie Pinksteruitjes in de buitenlucht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>