Moederdag: kindergeknutsel leukste cadeau

Op Pinksterzondag 11 mei 2008  is het Moederdag. Menig tegenstander vindt die dag te commercieel, te geforceerd en niet spontaan (2012: klik hier). Winkels en restaurants bieden ‘speciaal voor moeder afgeprijsde producten’ aan en vragen daar zonder blikken of blozen beduidend meer voor dan voordat die aanbiedingen golden. Restaurants serveren speciale ‘moederdagbrunches’: vaak doodgewone lunches, opgeleukt met petitfourtjes en een glas sekt, maar voor véél meer geld dan anders. In het hele land vinden Pinkstermarkten –en braderieën plaats, met een vette (dure) knipoog naar de moeders. Ook scheepvaart- en rondvaartbedrijven proberen hun graantje mee te pikken, met bijvoorbeeld ‘High Tea rondvaarten’, en bieden nogal eens amper meer dan thee en wat schalen zoetigs.

 

Bijna de helft van de Nederlanders verrast moederlief met een cadeau: in het oosten meer (57%) dan in het westen (41%). Bloemen zijn de topper (43%), gevolgd door cosmetica of parfum (15%) en sierraden (7%). Maar voor kinderen gaat er niets boven het in zelf in mekaar geknutselde cadeau: eigelijk zijn en blijven dát gewoon de leukste moederdagcadeaus. Prinses Máxima en tv babes Wendy van Dijk en Yvon Jaspers zijn volgens een onderzoek de liefste moeders van Nederland. Overigens vindt onder de bekende Nederlandse dames dit jaar een ware geboortegolf plaats. Gouden tijden voor de PC Hooftstraat en winkels in het Gooi.

 

Lees ook:Moederdag: eigen moeder eerst, schoonmama moet wachten
Lees ook:Leuke uitjes voor Moederdag
Lees ook:Gratis uitjes op Moederdag 2011
Lees ook:Yvon Jaspers lanceert ‘Natuurlijk Yvon’ bij Intratuin
Lees ook:Spectaculair nieuw winkelconcept in de negen straatjes van Amsterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Moederdag: kindergeknutsel leukste cadeau

  1. Pingback: Moedernacht 2009 in De Doelen Rotterdam | Eropuit

  2. Pingback: Leuke uitjes voor Moederdag | Eropuit

  3. Pingback: Nationale Molendag: ook op Pinksterzondag | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>