Assen Dutch TT: ‘Monaco voor motoren’

Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 juni 2008 is Assen the place to be voor motorfans: op de Dutch TT (2013: klik hier). Wat Monaco is voor de Formule 1 en Wimbledon voor tennis, is de Dutch TT voor motorfans en dagjesmensen op de laatste zaterdag van juni in Assen. Daar komen ruim 100.000 bezoekers op af: daarmee is de TT van Assen het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland. De TT staat al 78 jaar voor traditie en een bomvolle wedstrijddag met alle klassen. Sinds 2006 staat er zeven grote schermen opgesteld voor bijna alle zittribunes. Naast de races in de 125cc, 250cc en de MotoGP is er een bijprogramma, met de zijspancombinaties en de MotoGP Rookies Cup voor de jongkies.Na twee dagen trainen, is zaterdag de  grote wedstrijddag. In het centrum van Assen is het TT Festival. De in het Noorden beroemde band ‘The Happy Tunes’ opent de show op de Arrow Classic Rock Stage, de Noord-Hollandse formatie The Dizzy Mans Band beleeft haar reünie en Uriah Heep komt als topact. De Doevenkamp is vrijdagavond dance area. Op het Koopmansplein slaat de Hollanditis toe met artiesten van eigen bodem. Aan de Torenlaan staat een grote festivalmarkt. Historische zijspannen razen in de TT nacht door de binnenstad en er is een grote kermis. Wild kamperen is verboden, maar er zijn genoeg campings (zie site).

 

Noodweer liet afgelopen weekend ook op het TT circuit zijn sporen achter. De paddock en  parkeerplaatsen stonden onder water, honderden meters dranghekken waren vernield en grote doeken aan flarden gescheurd. Perschef Peter Schörer hoopt dat de schade op tijd is verholpen. Dinsdag wordt de stichting ‘Vrienden van het TT circuit’ opgericht: die wil de stem zijn van ‘de grote zwijgende meerderheid die achter het circuit staat’. Eind jaren zestig stonden we op vrijdagavond voor de TT als kinderen opeengepakt op de brug bij strand Horst over de A28 (Amersfoort-Zwolle). Daar vergaapten we ons aan de motorduivels, die de avond voor de TT richting Assen voorbij scheurden.

Lees ook:TT Festival en Motorraces Assen 2013
Lees ook:TT Festival en Motorraces 2015 in Assen
Lees ook:TT Speed Week Assen – opwarmer voor de TT van Assen
Lees ook:TT Festival en Races Assen 2011
Lees ook:TT Assen motorraces en feesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>