TT Festival en Motorraces Assen 2013

TT-Assen(1)[1]Woensdag 26 juni barstte in Assen het TT Festival los, het driedaagse festijn, dat voorafgaat aan de jaarlijkse TT Races (2015: klik hier). Zaterdag 29 juni is het TT Circuit van Assen het Mekka voor motorfans: wat Monaco is voor de Formule, is de Dutch TT voor motoren. Het is de enige grand prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat en het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Iedere laatste zaterdag in juni, dit jaar voor de 83e keer, komen tienduizenden feestvierders en motorfans uit binnen- en buitenland naar de Drentse hoofdstad. Assen en de TT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Oorspronkelijk was het festival voor de bezoeker die vrijdagavond op de motor Assen binnenkwam. Dan staan drommen toeschouwers op bruggen over snelwegen om de indrukwekkende stoet richting Drentse hoofdstad te zien.

 

Inmiddels is het vrijdagse feestje uitgegroeid tot een driedaags gratis festival met dit jaar maar liefst negen podia in de binnenstad, met 60 acts uit binnen- en buitenland. De binnenstad schudt tijdens het festival met een slordige 150.000 mensen op haar grondvesten. Sinds 22 juni staat de kermis in de stad. Donderdagavond staat Ilse de Lange in De Bonte Wever. Vrijdagmiddag wordt voor de tweede keer een toertocht voor motoren georganiseerd, vrijdagavond volgt de TT NightRide. Honderden ronkende motoren vormen de start van de beroemde ‘Nacht van Assen, met tot 03.00 uur een festivalmarkt’. Zaterdag is de dag waar het allemaal om draait: de motorraces op het TT-circuit, met donderdag en vrijdag oefen -en kwalificatieraces en zaterdag na de warming-up de échte TT. De kassa’s gaan om 05.00 uur open.

Lees ook:TT Festival en Motorraces 2015 in Assen
Lees ook:TT Festival en TT Races Assen
Lees ook:TT Speed Week Assen – opwarmer voor de TT van Assen
Lees ook:Woensdag 22 juni start TT-Festival Assen – voorafgaand aan TT-races
Lees ook:TT Assen 2012 – festival en motorraces

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>