Woensdag 22 juni start TT-Festival Assen – voorafgaand aan TT-races

TT-Assen(1)[1]Woensdag 22 juni barst in Assen het TT Festival los, het driedaagse festijn, dat voorafgaat aan de jaarlijkse TT Races, dit jaar voor de 86e keer. Wat Monaco is voor de Formule autoraces, is de Dutch TT voor motoren, volgens fans ‘de mooiste Grand Prix ter wereld’. Het is de enige grand prix die onafgebroken op de kalender staat en het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De organisatie verwacht meer dan 180.000 bezoekers.

Assen en de TT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere laatste zaterdag in juni komen tienduizenden motorfans uit binnen- en buitenland naar de Drentse hoofdstad. Oorspronkelijk was het festival voor de bezoeker die vrijdagavond op de motor Assen binnenkwam. Drommen toeschouwers stonden (en staan) op bruggen over snelwegen om de indrukwekkende stoet motoren te zien die naar de Drentse hoofdstad rijden. Inmiddels is het vrijdagse feestje uitgegroeid tot een meerdaags gratis festival met bands uit binnen- en buitenland op podia in de binnenstad die met tienduizenden gasten op haar grondvesten schudt.

Zo treden onder meer op: woensdag Mooi Wark en Van Velzen, donderdag Marcello Wunderlich & Ruben Nicolai, de Radio NL Zomertoer en Veronica Goes TT, vrijdag De Staat en Partysquad en zaterdag The Winehouse Show en Mr. Polska. Daarnaast zijn er tijdens de TT-week allerlei al dan niet motor-gerelateerde side-events. Sinds 18 juni staat de TT-kermis in de stad. Vrijdagmiddag wordt voor de vierde keer een toertocht voor motoren georganiseerd, vrijdagavond volgt de zesde editie van de Univé TT NightRide.  Zaterdag – en voor het eerst ook op zondag – is de dag waar het allemaal om draait: de motorraces op het TT-circuit, met donderdag en vrijdag oefen -en kwalificatieraces en zaterdag en zondag na de warming-up de échte TT. Tickets: zie website.

Lees ook:TT Festival en TT Races Assen
Lees ook:TT Festival en Motorraces 2015 in Assen
Lees ook:TT Festival en Motorraces Assen 2013
Lees ook:TT Speed Week Assen – opwarmer voor de TT van Assen
Lees ook:TT Assen 2012 – festival en motorraces

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>