TT Speed Week Assen – opwarmer voor de TT van Assen

TT-Assen(1)[1]Van 21 tot en met 27 juni vindt in Assen de TT Speek Week plaats: motorspektakel en muziek in aanloop naar de TT van Assen op zaterdag 28 juni (2016: klik hier). Tot vorig jaar heetten de drie dagen voorafgaand aan dé TT het TT-Festival. Zondag beleefde de Drentse hoofdstad de primeur van de TT City Racing. De rest van de week is gevuld met de open paddock, de motorbeurs, de TT-kermis op het Veemarktterrein, muziek, dance en races.

Woensdag 25 juni is Kidsmiddag, voor de motorfans de MOTO GP Meet & Greet, opent de Free Style Area op de Doevenkamp en start het driedaagse muziekprogramma in de binnenstad. Donderdag en vrijdag staat de Dance Mainstage op de Havenkade en de Rock Mainstage in de Weierstraat. Op vrijdag vinden de MOTO City Racing en daarna de Night Ride plaats. Zaterdag 28 juni is het klapstuk van het jaar op het TT Circuit van Assen: wat Monaco is voor de Formule races, is de Dutch TT voor motoren.

De TT van Assen is de enige grand prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat en het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Iedere laatste zaterdag in juni, dit jaar voor de 84e keer, komen tienduizenden feestvierders en motorfans uit binnen- en buitenland naar de Drentse hoofdstad. Assen en de TT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Oorspronkelijk was het festival voor de bezoeker die vrijdagavond op de motor Assen binnenkwam. Dan staan drommen toeschouwers op bruggen over snelwegen om de indrukwekkende stoet richting Drentse hoofdstad te zien trekken.

 

Lees ook:TT Festival en Motorraces 2015 in Assen
Lees ook:TT Festival en Motorraces Assen 2013
Lees ook:TT Festival en TT Races Assen
Lees ook:TT Festival en Races Assen 2011
Lees ook:Woensdag 22 juni start TT-Festival Assen – voorafgaand aan TT-races

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>