TT Festival en Races Assen 2011

Tot en met zaterdag 25 juni 2011 vindt in Assen het TT Festival plaats (2013: klik hier). Zaterdag is het TT Circuit van Assen het Mekka voor motorfans: wat Monaco is voor de Formule, is de Dutch TT iedere laatste zaterdag in juni voor motorfans, dit jaar voor de 81e keer, maar woensdag begon het TT Festival met de Popwoensdag. Donderdag is de Asseravond, met op vijf podia in de binnenstad optredens van onder andere Wild Romance, Jannes, Jan Akkermans, Julian Sas en Jim Gruppa. Vrijdag bruist de hoofdstad van Drenthe tijdens de roemruchte TT Nacht.

 

Traditiegetrouw komen tienduizenden toeschouwers uit heel Europa op hun motoren naar Assen. Vrijdagavond eindigt de TT Night Ride op de Brink: de glorieuze intocht van motorrijders in de met publiek volgestroomde Asser binnenstad, met motorspektakel, show en muziek. Op de Javastraat staat de TT Festivalmarkt en op de vijf podia in de binnenstad zijn optredens van onder andere Go Back to the Zoo, Van Velzen, Wolter Kroes en Bonny St. Claire. Op het Veemarktterrein staat de jaarlijkse kermis die zondag 26 juni om 22.30 uur wordt afgesloten met vuurwerk aan de Havenkade.

 

Al jarenlang is de TT Nacht een onlosmakelijk onderdeel van het sportevenement; de mix van races en stadsfeesten maken de TT Assen wereldwijd beroemd. De motorraces op zaterdag zijn het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland. Donderdag en vrijdag zijn oefen -en kwalificatieraces. Zaterdag beginnen de wedstrijden na een warming-up om 10.25 uur. Het circuit wordt op de racedag al om 05.00 uur voor het publiek opengesteld.

Lees ook:TT Festival Assen 2010
Lees ook:TT Assen 2012 – festival en motorraces
Lees ook:TT Festival en Motorraces Assen 2013
Lees ook:TT Festival en Motorraces 2015 in Assen
Lees ook:TT Speed Week Assen – opwarmer voor de TT van Assen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>