TT Festival en Motorraces 2015 in Assen

TT-Assen(1)[1]Woensdag 24 juni barstte in Assen het TT Festival los, het driedaagse festijn, dat voorafgaat aan de jaarlijkse TT Races (2016: klik hier). Zaterdag 27 juni is het TT Circuit het Mekka voor motorfans: wat Monaco is voor de Formule, is de Dutch TT voor motoren, volgens fans ‘de mooiste Grand Prix ter wereld’. Het is de enige grand prix die onafgebroken op de kalender staat en het grootste eendaagse sportevenement van Nederland.

Assen en de TT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere laatste zaterdag in juni, dit jaar voor de 85e keer, komen tienduizenden motorfans uit binnen- en buitenland naar de Drentse hoofdstad. Oorspronkelijk was het festival voor de bezoeker die vrijdagavond op de motor Assen binnenkwam. Dan staan drommen toeschouwers op bruggen over snelwegen richting Assen om de indrukwekkende stoet richting Drentse hoofdstad te zien. Inmiddels is het vrijdagse feestje uitgegroeid tot een driedaags gratis festival met bands uit binnen- en buitenland op podia in de binnenstad, die met zo’n 150.000 gasten op haar grondvesten schudt.

Daarnaast zijn er tijdens de TT-week allerlei side-events. Sinds 20 juni staat de kermis in de stad. Woensdagmiddag is gereserveerd voor de kids. Vrijdagmiddag wordt de jaarlijkse toertocht voor motoren georganiseerd, vrijdagavond volgt de TT NightRide. Zaterdag is de dag waar het allemaal om draait: de motorraces op het TT-circuit, met donderdag en vrijdag oefen -en kwalificatieraces en zaterdag na de warming-up de échte TT. De kassa’s gaan dan om 05.00 uur open.

Lees ook:TT Festival en Motorraces Assen 2013
Lees ook:TT Festival en TT Races Assen
Lees ook:Woensdag 22 juni start TT-Festival Assen – voorafgaand aan TT-races
Lees ook:TT Speed Week Assen – opwarmer voor de TT van Assen
Lees ook:TT Assen 2012 – festival en motorraces

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>