TT Assen motorraces en feesten

Vrijdag 26 en zaterdag 27 juni 2009 is Assen met de Dutch TT Motorraces het Mekka voor motorfans (editrie 2013: klik hier): wat Monaco is voor de Formule 1 en Wimbledon voor tennis, is de TT iedere laatste zaterdag in juni voor motorfans en dagjesmensen, dit jaar voor de 79e keer. Daar komen ruim 100.000 bezoekers op af: daarmee is de TT  Assen het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland en het grootste evenement van het noorden. De TT staat al 79 jaar voor traditie en een bomvolle wedstrijddag met alle klassen. Online zijn geen tickets meer te bestellen. Vanaf donderdag zijn de laatste tribuneplaatsen bij het infopunt bij de Haarbocht te koop, evenals staanplaatsen oor zaterdag en tickets voor de trainingsdagen. 

 

Eigenlijk zijn er twee evenementen: de races en de feesten in de binnenstad van 24 tot en met 26 juni. Al jaren is de TT nacht (vrijdagnacht) een onlosmakelijk onderdeel van het trio motoren, rock & roll en feesten. De mix van races en stadsfeesten maakten Assen al gauw wereldwijd beroemd. Nieuwe regels voor de horeca zorgen voor protesten: zo mogen er dit jaar geen artiesten op de terrassen optreden. Niettemin zijn er in de hele binnenstad nog altijd genoeg officiële podia met optredens en een Festivalmarkt op de Collardslaan. Nieuw dit jaar is de TT Parade op vrijdagavond met presentator Erik Hulzebosch: een complete straatshow met demonstraties van historische motoren, biker -en Solexraces, motorstunts, showbands, Braziliaans Carnaval en dancetrucks op Brink en Torenlaan. Mensen kunnen zelf actief meedoen in de Publieksklasse, maar dan wel met unieke en opvallende motorvoertuigen. Op de Veemarkt staat kermis. Er rijden drie dagen pendelbussen af en aan.

Lees ook:TT Festival Assen 2010
Lees ook:TT Festival en Motorraces Assen 2013
Lees ook:TT Festival en Races Assen 2011
Lees ook:TT Festival en Motorraces 2015 in Assen
Lees ook:TT Speed Week Assen – opwarmer voor de TT van Assen

1 Reacties // Reageer

One thought on “TT Assen motorraces en feesten

  1. janna

    kan ik zaterdag nog kaarten aan de kassa kopen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>