Kunstbeurs Realisme Amsterdam 2015

amsterdam[1]Donderdag 15 tot en met zondag 18 januari vindt de 12e editie plaats van Realisme, de kunstbeurs voor hedendaagse figuratieve kunst, in de Passenger Terminal Amsterdam aan de IJ-boulevard, waar grote buitenlandse cruiseschepen in de hoofdstad afmeren. De beurs biedt de top van de Nederlandse kunsthandel die in figuratieve kunst is gespecialiseerd: gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er figuratief werk van bekende Nederlandse en internationale kunstenaars en aanstormend talent.

Zie ook: Closer, megarealisme in De Fundatie Zwolle

Naast kunst kijken en kopen zijn er verschillende activiteiten. Donderdagmiddag zijn er Artist Talks. Het Ampelhaus uit het Duitse stadje Oranienbaum presenteert werk rond het thema hergebruik en recycling. Eind mei opent in Gorssel (ten zuiden van Deventer) museum MORE, het grootste museum van Nederlands Modern Realisme, ontstaan uit de collectie van Hans Melchers, met werken van bekende Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar, zoals Carel Willink, Pyke Koch, Charlie Toorop en Co Westerik. Op de Realisme is alvast een voorproefje te zien. De Wackers Academie - de plek in Nederland voor klassiek figuratieve kunstonderwijs –  organiseert workshops en demonstraties in de ‘Backstage-zaal’. De beurs is alle dagen geopend van 11.00 tot 19.00 uur, vrijdag tot 20.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Kunstbeurs Realisme 10
Lees ook:Realisme 11 in Amsterdam
Lees ook:Kunstbeurs Realisme in Amsterdam
Lees ook:Scheringa-collectie te zien in museum MORE in Gorssel
Lees ook:Kunstbeurs Realisme 09 in Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kunstbeurs Realisme Amsterdam 2015

  1. Galerie Kunstbroeders

    Galerie Kunstbroeders is er bij!
    Primeur voor Nederland: de schilderijen van de Chinese kunstenaar An Kun en overige hedendaagse Chinese kunstenaars als Gong Dong, Wu Jia Hui, Xie Aige, Zhang Yong e.v.a.
    Stand 3 / Panorama-deck Realisme Amsterdam.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>