Realisme 11 in Amsterdam

Donderdag 13 tot en met zondag 16 januari 2011 vindt Realisme 11 plaats, de 8e editie plaats van de kunstbeurs voor hedendaagse figuratieve kunst (editie 2013: klik hier). De beurs vindt plaats in de Passenger Terminal Amsterdam aan de Piet Heinkade 27, de plek waar grote buitenlandse cruiseschepen afmeren om de hoofdstad aan te doen. Realisme 11 biedt de top van de Nederlandse kunsthandel die zich in figuratieve kunst specialiseert: 32 gerenommeerde galerieën tonen er werken van bekende kunstenaars en nieuw talent.

 

Tijdens de opening op donderdag wordt voor de 8e keer de Sacha Tanja Penning voor figuratieve kunst uitgereikt. De prijs werd eerder uitgereikt aan onder meer Matthijs Röling, herman Gordijn en verzamelaar Dick Scheringa. ING heeft het Drents Museum 273 topstukken van 51 hedendaagse figuratieve kunstenaars geschonken. De werken zijn vanaf het najaar is het nieuwe Drents Museum te zien, maar een deel ervan is alvast op Realisme 11 te bewonderen. Vrijdag staat in het teken van Kunstenaar & ondernemerschap. Met dit symposium biedt ING jonge kunstenaars de mogelijkheid om in contact te komen met experts op het gebied van creatief ondernemen. Het symposium is gratis voor bezoekers, maar wel alleen op inschrijving. De Wackers Academie geeft ook dit keer schilder –en tekenworkshops onder leiding van gerenommeerde schilders. De beurs is alle dagen geopend van 11.00 tot 19.00 uur. De toegangsprijs is € 12,=, CJP en 65+ € 8,=.

Lees ook:Realisme 12 in Amsterdam
Lees ook:Kunstbeurs Realisme 10
Lees ook:Realisme 14 in Amsterdam
Lees ook:Kunstbeurs Realisme Amsterdam 2015
Lees ook:Kunstbeurs Realisme in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>