Scheringa-collectie te zien in museum MORE in Gorssel

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De kunstcollectie van oud-bankier Dick Scheringa is vanaf 2 juni te zien in museum MORE, het museum voor Modern Realisme in het Gelderse Gorssel, tussen Zutphen en Deventer. Het museum wordt op 30 mei geopend door minister Henk Kamp en is vanaf 2 juni open voor het publiek. Scheringa bouwde een museum in het Noord-Hollandse Opmeer, maar na het faillissement van zijn DSB-Bank raakte hij zijn collectie kwijt.

Zie ook: Twente Biennale 2015

Zakenman en miljardair Hans Melchers kocht de Nederlandse werken uit de Scheringa-collectie: magisch-realistische kunst van onder meer Carel Willink, Pyke Koch en Dick Ket en Nederlandse realistische tijdgenoten als Charley Toorop en Edgar Fernhout. Het museum in Gorssel bestaat uit het voormalige stadhuis en nieuwe aanbouw van Hans van Heeswijk, een architect die ook de hermitage in Amsterdam en de uitbreiding van het Mauritshuis voor zijn rekening nam. Na aankoop van de Scheringa-collectie kocht Melchers nog 33 andere kunstwerken, waaronder van Koch, Toorop en Willink. Het museum in Gorssel krijgt een dependance in Huize Ruurlo. Vanaf 2017 moeten daar de 50 werken va nCarel Willink te zien zijn.

Lees ook:Scheringa collectie gaat naar museum in de Achterhoek
Lees ook:Scheringa museum mogelijk afgebroken
Lees ook:Kunstbeurs Realisme Amsterdam 2015
Lees ook:Onaffe Scheringa Museum in de verkoop
Lees ook:Scheringa wil parlementaire enquête

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>