Koningssloep vanaf 15 oktober terug in Scheepvaartmuseum

download (3)De Koningssloep is gerestaureerd en zal na een afwezigheid van acht jaar vanaf 15 oktober weer te zien zijn in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum. De renovatie van de ‘gouden koets te water’ duurde ruim twee jaar. De Koningssloep is een 17 meter lange galei die in 1816 werd gebouwd voor koning Willem I. Koningin Juliana en prins Bernhard hebben het schip nog gebruikt bij hun zilveren huwelijk in 1962.

Zie ook: Gouden Koets op Paleis Het Loo

Het Scheepvaartmuseum had de Koningssloep willen inzetten voor de Koningsvaart op 30 april 2013, toen Willem-Alexander was ingehuldigd tot koning. Omdat er vraagtekens waren bij de veiligheid van het schip, werd gekozen voor een rondvaartboot van de Havendienst Amsterdam. De sloep was tot 2007 in het Scheepvaartmuseum te zien, maar kon niet naar binnen in het pand, dat in 2011 naeen grondige verbouwing weer openging. De Koningssloep krijgt nu een plek in een nieuwe behuizing aan een steiger bij het museum, goed beveiligd met glas.

Lees ook:Koningssloep op 30 april te water?
Lees ook:Koningssloep weer te bewonderen in Scheepvaartmuseum Amsterdam
Lees ook:Koning onthult gerestaureerde Glazen Koets
Lees ook:‘Prins van Oranje’ geland op strand Scheveningen
Lees ook:Tentoonstelling Ingehuldigd! in de Nieuwe Kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>