Gouden Koets te zien op ‘Paardenkracht & Autopracht’ op Paleis Het Loo

IMG_20160524_163003Donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus is de Gouden Koets in Apeldoorn te bewonderen, op het evenement ‘Paardenkracht & Autopracht‘ in de stallen van Paleis Het Loo. Het is voorlopig de laatste keer dat de Gouden Koets van dichtbij te zien zal zijn: na Prinsjesdag verdwijnt de koets voor langere tijd achter gesloten deuren. Het Koninklijke Staldepartement bestaat 200 jaar: reden om de jaarlijkse presentatie van de koninklijke sport- en familierijtuigen extra feestelijk te maken.

Zie ook: Koningssloep terug in scheepvaartmuseum

De paarden, historische rijtuigen, auto’s, sledes, een bus en een helikopter zijn van dichtbij te bekijken. Twee keer per dag is er een defilé, waarbij de spreekstalmeester toelichting geeft bij alles dat aan het publiek voorbijkomt. Ook rijtuigen uit de Koninklijke staldepartementen uit Engeland en Zweden zijn te bewonderen. Voor het eerst na de restauratie rijdt de Crème Caleche mee, net als de Minerva, de auto van prins Hendrik en de Gala Landauer, een vierspan postiljon die tot 1983 werd gebruikt voor de officiële intocht bij staatsbezoeken in Amsterdam.  De stallen van Paleis Het Loo zijn dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets: zie website.

 

Lees ook:Koning onthult gerestaureerde Glazen Koets
Lees ook:Paleis Noordeinde vier zaterdagen open voor publiek
Lees ook:Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag 2014
Lees ook:Spirit of Winter bij Paleis Het Loo
Lees ook:Onstuimig weer dreigt hoedjesparade en rijtour op Prinsjesdag te verstoren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>