Koningsvaart in sfeer van Sail na inhuldiging 30 april

Amsterdam biedt koning Willem-Alexander en koningin Máxima na de inhuldiging op 30 april een ‘Koningsvaart’ op het IJ aan Dat heeft burgemeester Van der Laan vanochtend bekendgemaakt op een persconferentie over het programma van deze dag. Het koninklijke paar stapt ’s avonds op een boot bij het filminstituut Eye aan de noordoever. De vaartocht duurt circa twee uur, voert langs het Oeverpark, via de noordkant van het IJ naar de Kop van het Java-eiland en eindigt bij het Muziekgebouw aan het IJ. De koningssloep wordt niet gebruikt: dat vindt de politie niet verantwoord.

Volgens de burgemeester wordt het een evenement in de sfeer van Sail. Een deel van het IJ wordt wel afgesloten om tal te grote drukte te voorkomen. Langs de route wordt een ‘hoogwaardig’ programma georganiseerd met kunst, cultuur en sport. Het programma eindigt rond 20.30 uur met een saluut van schepen. Er komt geen vuurwerk, omdat het op dat moment nog niet donker is, zei Van der Laan.

Lees ook:Sail Kampen trekt tweehonderdduizend bezoekers
Lees ook:Geweldige stemming tijdens Parade of SAIL
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast
Lees ook:Amsterdam: burgemeester Van der Laan ernstig ziek
Lees ook:Record aantal Tall Ships tijdens SAIL-In parade op woensdag 19 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>