Geweldige stemming tijdens Parade of SAIL

IMG_20160524_163448De Parade of SAIL op woensdag 19 augustus was één groot feest, met een geweldige stemming en fraai zomerweer. ‘Een heerlijke georganiseerde chaos’, zei de verslaggeefster van de NOS. De intocht van de Tall Ships van IJmuiden naar Amsterdam was het begin van SAIL 2015. Net als vorige edities was het één grote armada met duizenden bootjes. Zoveel, dat de Russische viermaster Kruzenstern niet durfde te vertrekken, maar de Koninklijke Marine schoot te hulp.

Zie ook: Thank You Parade

De duizenden bootjes vergezelden de Tall Ships naar de hoofdstad, aangevoerd door de klipper Stad Amsterdam, met beschermheer prins Maurits aan boord. Langs de route was het een gezellige drukte, niet alleen bij het Centraal Station en rond het IJ, maar langs het hele Noordzeekanaal. Rondom het IJ was het lang rustig, maar vanaf 13.00 uur stroomden de mensen toe. De Parade of SAIL lijkt drukker bezocht dan vorige edities: volgens SAIL-voorzitter Arie-Jan de Waard ‘was er langs de route geen leeg plekje meer te vinden.’ Er waren geen ernstige incidenten of aanvaringen. Een bemanningslid van de Russische Mir sloeg overboord, maar dat is goed afgelopen, aldus een woordvoerster van het Amsterdamse havenbedrijf.

Lees ook:Record aantal Tall Ships tijdens SAIL-In parade op woensdag 19 augustus
Lees ook:SAIL Den Helder en Marinedagen 2017
Lees ook:SAIL Thank You Parade op zondag 23 augustus
Lees ook:PreSail IJmond luidt SAIL Amsterdam in
Lees ook:Sail zorgt voor topdrukte in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>