Record aantal Tall Ships tijdens SAIL-In parade op woensdag 19 augustus

IMG_20160524_163448Woensdag 19 augustus vaart de langste stoet Tall Ships ooit door het Noordzeekanaal van IJmuiden naar Amsterdam. Nog nooit deden er zoveel schepen aan mee. De SAIL-In parade wordt 12 kilometer lang en wordt een armada met meer dan 50 Tall Ships, honderden replica’s van het varend erfgoed en duizenden andere boten die de stoet vergezellen naar de ligplaats van de Tall Ships.

Zie ook: PreSail IJmond en SAIL Thank You Parade

Voorde vierde keer is de replica Clipper Stad Amsterdam het officiële openingsschip, met aan boord onder meer prins Maurits en burgemeester Van der Laan. De prins is beschermheer van SAIL Amsterdam, nadat zijn neef Willem-Alexander de functie neerlegde toe hij koning werd. Eindbestemming van de Tall Ships is de IJ-haven, voor de gelegenheid omgedoopt in Oranjehaven. De Jan Schaeferbrug is er ook dit keer tijdelijk deels voor gedemonteerd. Daar is woensdag tot en met zondag de negende editie van SAIL Amsterdam.

De eerste groep schepen vertrekt om 10.00 uur bij de sluizen van IJmuiden en komt rond 14.00 uur in Amsterdam aan, de laatste groep vertrekt om 12.45 uur en komt 16.45 uur aan. De schepen zijn perfect te volgen vanaf de oevers langs het Noordzeekanaal. Het wordt afgeraden om er met de auto naar toe te gaan: beter is op de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. De N202 en de N246 zijn tijdens zowel de in- als de uittocht van de Tall Ships voor autoverkeer afgesloten. De gloednieuwe autotunnel achter Amsterdam CS is tijdens SAIL het domein voor fietsers!

Lees ook:PreSail IJmond luidt SAIL Amsterdam in
Lees ook:SAIL Thank You Parade op zondag 23 augustus
Lees ook:SAIL Den Helder en Marinedagen 2017
Lees ook:Geweldige stemming tijdens Parade of SAIL
Lees ook:Tall Ships Races Antwerpen – 7 t/m 10 juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>