Zuidwesterstorm op tweede paasdag: code geel voor heel Nederland

IMG_20160516_161545Tweede paasdag wordt vergald door een zuidwesterstorm. De ochtend begint met windkracht 5, die ‘s middags oploopt naar 9. Het KNMI heeft voor maandag voor het hele land code geel uitgeroepen. Aan de kust komen zware windstoten voor tot 100 kilometer per uur, landinwaarts tot 90 kilometer per uur.

De wind staat dwars op de Afsluitdijk en de Houtribdijk (tussen Enkhuizen en Lelystad): daar kan de harde wind gevaarlijk worden. Vooral automobilisten met aanhangers en caravans moeten oppassen. Door het weer kan er op paasmaandag drukker op de weg worden en worden er meer files verwacht met dagjesmensen en terugkerende vakantiegangers. Naast harde wind zijn er hel hele paasweekend veel buien, die soms gepaard gaan met hagel en onweer. Voor eerste paasdag trekken regenbuien over het land, maar gelden er geen waarschuwingen.

Lees ook:Veel files op de weg tijdens Pasen
Lees ook:Weer en verkeer op oudejaarsnacht
Lees ook:Overlast door storm, veel kerstmarkten afgelast
Lees ook:Storm raast over Nederland
Lees ook:Wintertijd begint met hondenweer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>