Overlast door storm, veel kerstmarkten afgelast

download

KNMI

De zuidwesterstorm die vrijdag over Nederland raast, zorgt voor nogal wat overlast. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven: gevaarlijk weer. Aan de kust zijn tot zeker 13.00 uur zeer harde windstoten tot 120 kilometer per uur mogelijk. De rest van het land heeft te maken met harde windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. In de middag neemt de wind af, maar het kan stevig blijven regenen.

Uit voorzorg gaat her en der de weekmarkt niet door (zoals in Maastricht) en zijn een aantal kerstmarkten afgelast, zoals in Dordrecht, Enkhuizen, Hattem en Lemmer en Nunspeet. Tussen Rotterdam en Breda rijden geen treinen vanwege de storm. Tussen Weert en Sittard reden geen treinen, omdat een boom op het spoor is gewaaid. In Rotterdam blijft de Fast Ferry aan de kade. Automobilisten en fietsers moeten extra oppassen. Het vliegverkeer ondervindt weinig overlast.

Lees ook:Zuidwesterstorm op tweede paasdag: code geel voor heel Nederland
Lees ook:Carnavalsoptocht Roermond gaat maandag niet door vanwege harde windstoten
Lees ook:Droomherfst slaat dinsdag om naar storm met code geel
Lees ook:Chaos op spoor en snelwegen door storm
Lees ook:Kans op sneeuw en gladheid tijdens Sinterklaasavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>