Chaos op spoor en snelwegen door storm

IMG_20160516_161545De herfststorm heeft voor veel overlast gezorgd. Het was de zwaarste storm sinds 1990 met een windstoot-record van 152 kilometer per uur, gemeten in Lauwersoog. Halverwege de middag was de storm over het land getrokken. Tot die tijd was het advies om binnen te blijven. Het treinverkeer is deels stilgelegd,veel wegen zijn afgesloten en ook het busvervoer kampt met uitvallen. Het treinverkeer van en naar Amsterdam CS is helemaal stilgelegd en ten noorden van Zwolle rijden ook geen treinen. Ook op trajecten tussen Schiedam en Delft, Zaandam-Uitgeest, Alkmaar-Hoorn, Ede-Wageningen-Arnhem, Weesp-Almere, Leiden-Haarlem, Leiden-Schiphol en Zutphen-Winterwijk rijden geen treinen omdat er bomen of andere voorwerpen op het spoor zijn gevallen.

Update: Staatsbosbeheer raadt aan de bossen in het noorden voorlopig te mijden.

De binnenring A-10 bij Amsterdam-Noord is dicht vanwege een boom op de rijbaan. De wegen op de Oosterscheldedam en de Brouwersdam zijn afgesloten. Op de A2 is verkeershinder door een omgewaaide vrachtwagen. Op de A12 tussen Den Haag en Utrecht zijn rijstroken dicht vanwege een ongeluk. De A15 tussen Rotterdam en Gorinchem is ter hoogte van Alblasserdam vanwege takken op de weg afgesloten. Op de A29 tussen Bergen op Zoom en Rotterdam is bij knooppunt Hellegatsplein deels dicht omdat er een vrachtwagen is gekanteld. De A6 tussen Joure en Emmeloord is ter hoogte van Lemmer dicht, ook door een omgewaaide vrachtwagen.

In Den Haag rijden veel bussen en trams niet. In Zoetermeer rijdt de Randstadrail minder vaak. In Amsterdam heeft het openbaar vervoer veel last van de storm. Tramverkeer is moeilijk en bussen en metro’s zijn overvol. De ponten varen wel, maar voorzichtig. De veerdienst tussen Amsterdam en IJmuiden is stilgelegd. De trolleybussen in Arnhem hebben ook veel last van de storm, omdat de bovenleidingen die de bussen van elektriciteit voorzien, vervaarlijk heen en weer zwiepen. In Friesland heeft Arriva alle busverkeer stilgelegd. Ook Schiphol heeft vee last van de harde winde. Veel vluchten zijn geannuleerd en aankomende toestellen zijn soms gedwongen om een doorstart te maken.

Lees ook:Treinverkeer Zwolle-Amersfoort lamgelegd
Lees ook:Tot morgen geen treinen Zwolle-Amersfoort
Lees ook:Treinverkeer in Randstad is een janboel
Lees ook:Uitgerekend in herfstvakantie veel werk aan spoor
Lees ook:Treinverkeer Zwolle ligt plat door stroomstoring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>