Tot morgen geen treinen Zwolle-Amersfoort

Vanmorgen heeft een vrachtwagen een bovenleiding geraakt van de spoorlijn in de buurt van Ermelo, op de noordwest-Veluwe. Daardoor zijn boven twee sporen de bovenleidingen kapotgegaan. Ook is een overwegboom stuk gereden. Voor de overweg kwam een trein stil te staan. De 500 passagiers moesten onder begeleiding van de brandweer langs het spoor naar een brandweerkazerne lopen en worden met bussen verder vervoerd. De vrachtwagen staat klem op de overweg.

Een grijper op de wagen was niet ingeklapt er raakte de bovenleiding. Volgens ProRail is het ter plekke een chaos, met een afgeknapte overwegboom, een afgebroken lantaarnpaal en draden die overal hangen. ‘Als zo’n bovenleiding knapt, schiet hij alle kanten op’, zei een woordvoerder van ProRail. Er kunnen tot dinsdag rond 12.00 uur geen treinen rijden tussen Nunspeet en Putten. Reizigers tussen Amersfoort en Zwolle kunnen omreizen via Apeldoorn-Deventer. Reizigers tussen Utrecht CS en Zwolle kunnen omreizen via Amsterdam-Zuid en dan verder met de Hanzelijn via Almere. Tussen Nunspeet en Putten rijden geen treinen; hiervandaan rijden stopbussen.

Lees ook:Treinverkeer Zwolle-Amersfoort lamgelegd
Lees ook:Treinverkeer bij Utrecht ernstig ontregeld
Lees ook:Treinverkeer tot 17 april deels stil van en naar Den Bosch
Lees ook:Treinverkeer bij Utrecht tot eind maart ontregeld
Lees ook:Trein ontspoord na aanrijding in Teuge – treinverkeer gestremd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>