Weer en verkeer op oudejaarsnacht

IMG_20160518_102813Tijdens de jaarwisseling dreigen regen en harde wind de lol van vuurwerk afsteken danig te verpesten: er staat een stevige zuidwestenwind en het is het regenachtig. Het KNMI waarschuwt voor een harde tot stormachtige wind met windkracht 7 in de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen. Met een graad of zeven is het zeker niet koud. Ook in de ochtend van de eerste dag van het nieuwe jaar valt nog wat regen. Goed nieuws voor nieuwjaarsduikers: in de loop van de middag wordt het droger en breekt af en toe de zon door. Na middernacht kan in het hele land een dikke laag smog hangen door het vuurwerk.

De ANWB verwacht maandag geen files; dinsdag is er lokaal kans op verkeersdrukte door Nieuwjaarsduiken en dagjesmensen. Wat het openbaar vervoer betreft: Nederland gaat omstreeks 20.00 uur op slot. Treinen, streekbussen en stadsvervoer rijden tot ongeveer 20.00 uur. Rond 01.00 uur gaan de nachttreinen rijden. In de steden stopt het openbaar vervoer tussen 20.00 en 20.30 uur. In Amsterdam gaan vanaf circa 01.30 uur de nachtbussen weer de weg op.

Lees ook:Weer en verkeer op Oudejaar 2011
Lees ook:Weer en verkeer op oudejaarsnacht
Lees ook:Zuidwesterstorm op tweede paasdag: code geel voor heel Nederland
Lees ook:Hitterecord: warmste tropische weekend sinds 1994
Lees ook:Wintertijd begint met hondenweer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>